Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 27 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-27
 titelJubileumconcert
beschrijving30 JAAR CONCERTEN OP HET STEINMEYER-ORGEL

Op vrijdag 27 oktober vindt het jubileumconcert plaats ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Orgelcommissie Adventskerk. Dit concert wordt gegeven door Simon Stelling, de organist van het Steinmeyer-orgel en vanaf het begin als adviseur lid van de commissie.

Het wordt een feestelijk concert met als openingswerk de Dorische Toccata in d van Joh. Sebastian Bach.
Heel bijzonder is dat u een door Simon Stelling gemaakte orgeltranscriptie zult horen van de vierdelige serenade “Eine Kleine Nachtmusik” van de dit jaar ook jubilerende componist Wolfgang Amadeus Mozart. Iedereen kent deze vrolijke muziek (zelfs als ringtone op het mobieltje!), maar zelden hoor je deze muziek “live” uitgevoerd op een veelzijdig instrument als het Steinmeyer-orgel.
Voor het derde programma-onderdeel gaan we in gedachten naar de St. Sulpice in Parijs, bekend uit de Da Vinci Code, waar C.M. Widor jarenlang het beroemde orgel bespeelde. Van deze componist wordt de vijfde orgelsymphonie gespeeld waarvan de Toccata het spetterend slot vormt.
Uiteraard zal een improvisatie op een door de bezoekers te noemen thema niet ontbreken.

Na afloop willen wij graag met de bezoekers nog het glas heffen op een succesvol voortbestaan van deze concertencyclus.

Het concert begint om 20.15 uur, toegang € 5,--
Locatie: Adventskerk, Julianastraat 69 Alphen aan den Rijn

infowww.orgelcommissiealphen.nl
Tel. : 0172-493394
locatieAdventskerk
plaatsAlphen aan den Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl