Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 27 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-27
 titelVoorstelling Daggoedays
beschrijvingVoorstelling Daggoedays (De dagen van de hond): vrijdag 27 oktober a.s. in het Bevrijdingsmuseum te Groesbeek.

Cineast Theo van Gogh ontdekte Fouad en Fahrhane op de Glen Mills School in Wezep, een heropvoedingsschool voor probleemjongeren, en gaf ze een rol in de film Cool! (2004). Daar ontdekten ze dat dit hun ding was: theater en film maken, iets zeggen aan de wereld en óver die wereld. Theo zou hen daarbij helpen. Toen werd Theo vermoord. En één straat verder, twee uur ná zijn dood, gingen ze aan de slag om voorstellingen te maken. Dat was hun droom. Die hebben ze verwezenlijkt. Farhane en Fouad hervonden het rechte pad en zijn vastbesloten de fouten uit hun verleden nooit meer te maken.

De nieuwste voorstelling van Fouad Mourigh en Farhane El Hamchaoui heeft dit keer “de woede” als onderwerp. In de eerdere zeer succesvolle voorstelling van beiden, rZpkt, waren zij nog op zoek naar “de hoop”, naar een nieuwe bocht in hun leven die alles een positieve wending zou kunnen geven. Maar in het jaar dat zij rZpkt speelden, zijn ze ook weer geconfronteerd met een diep ingeslepen kwaadheid, zowel bij henzelf als in de samenleving. Want niet iedereen juicht over dat wat Fouad en Farhane hebben bereikt in hun leven. Dan is er weer een politieman die ze treitert, dan is er weer een groep Marokkanen die hen uitscheldt omdat zij wel iets bereikt hebben, dan is er weer het vrouwtje in de lift die toch haar tas steviger vasthoudt omdat ze bang is dat de twee haar zullen beroven. Het is niet alleen “eens een dief, altijd een dief”, het zijn de vooroordelen vanuit verschillende hoeken in onze samenleving die blijkbaar niet weg te poetsen zijn in deze moderne tijd.

Daggoedays is een bittere komedie over twee jongens die alleen maar een bank ingaan om er een rekening te openen. Maar de anderen in de bank zijn er van overtuigd dat ze hem komen overvallen. En binnen de kortste keren zijn de twee hoofdpersonen de daders in een gijzelingsdrama, moeten ze onderhandelen over pizza’s en vluchtauto’s en wordt hen min of meer een buit opgedrongen. Wat ze ook schreeuwen, wat ze ook melden... niemand gelooft dat ze geen boeven zijn.
Daggoedays is een uitvergroting van de dagelijkse realiteit waar Fouad Mourigh en Farhane El Hamchaoui tegenaan lopen. Het is met een glimlach kijken naar de woede over vooroordelen, over hokjesgeest in de Nederlandse samenleving, over met de nek worden aangekeken. Een hilarische zedenkomedie met een bittere bijsmaak, geschreven door Dick van den Heuvel in nauwe samenwerking met de acteurs. Daggoedays wordt geregisseerd door Hugo Metsers. Naast Fouad en Farhane zullen Mike Libanon en Mareille Labohm in de voorstelling te zien zijn.

De voorstelling wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van de vol- gende organisaties: Werkgroep Vredesinitiatieven Groesbeek, Nationaal Bevrijdingsmu- seum 1944-1945, de jongerenorganisaties Blend-it en A Salaam.

Datum: Vrijdag 27 oktober 2006
Plaats: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945, Wylerbaan 4, Groesbeek
Tijd: 20.15 uur. Zaal open vanaf: 19.30 uur.
Entree: 2,- euro p.p. (CKV-bonnen geldig!) Gratis toegang voor de leden
van Blend-it en A Salaam

Reserveren is wenselijk:

info024-3974404
info@ bevrijdingsmuseum.nl
www.rZpkt.com
locatieNationaal Bevrijdingsmuseum
plaatsGroesbeek (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl