Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 5 november 2006    Evangelie van 2006-11-05
 titelBijzonder requiemconcert
beschrijvingGeen orkest, zelfs geen enkel instrument, begeleidt dit keer de pure zang van het internationaal befaamde Cappella Amsterdam, onder leiding van gastdirigent Erik Van Nevel.

In het programma ‘Requiem voor...’ op zondag 5 november vanaf 15.00 uur in de Grote of Sint-Gudulakerk te Lochem. Daar komen de vocale kwaliteiten van dit professionele koor helemaal tot hun recht. Alsof de monumentale kerk ervoor gebouwd is.

Vorig jaar is in Lochem een direct al succesvolle traditie in gang gezet: jaarlijks op hoog niveau een muzikale bijdrage leveren aan het gedenken en herdenken dat zo kenmerkend is voor die tijd van het jaar. In november vallen immers Allerzielen en het slot van het kerkelijke jaar. Maar ook buiten die kaders zoeken mensen meer en meer naar plaatsen en gebeurtenissen waar samen troost en ontroering ervaren kunnen worden. Juist toch in die tijd van het jaar.

En dit requiemconcert met Cappella Amsterdam is zo’n gebeurtenis.
Van Gregoriaans tot Da Vittoria ( 16e/17e eeuw ), met daarnaast eveneens de prachtige muziek van Abelardus ( 11e eeuw ), van Gombert ( 16e eeuw ) en uit het 12e eeuwse Fleury Manuscript. Qua bezetting bovendien heel gevarieerd gebracht.

Een bijzonder concert dus. Maar er is meer. De Stichting Requiem Lochem wil er tevens andere kunstvormen in betrekken. Zo speelt binnen het programma de gerenommeerde fluitiste Anneke Boeke delen uit Der Fluyten Lust-Hof van Jacob van Eyck en brengt de dichter/voordrachtskunstenaar Steven van Campen een drietal gedichten van eigen hand.

En het geheel wordt ook nog eens omlijst door een expositie met fraai, passend werk van beeldend kunstenaar Bert Vredegoor: Devotio Moderna.

Kaarten à 20 euro:
  • vooraf bij de Lochemse Schouwburg:
    telefonisch 0573 251081
    via internet www.schouwburglochem.nl

  • op zondag 5 november vanaf 14.00 uur in de Grote kerk.

info(0573) 25 10 81
www.stichtingrequiemlochem.nl
www.schouwburglochem.nl
locatieLochemse schouwburg
plaatslochem (Gelderland)
postcode72
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl