Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Lezing
lezing
wanneervrijdag 24 november 2006    Evangelie van 2006-11-24
 titelSeminar Waarheid en religie
beschrijving



Seminar Waarheid en religie

Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert samen met De Boskant op vrijdag 24 november 2006 het seminar Waarheid en religie. Centraal staat de vraag hoe religie zich verhoudt tot waarheid. Het seminar vindt plaats in De Boskant, Fluwelen Burgwal 45, Den Haag, van 13.00 - 17.00 uur.

Zijn de beweringen die een religie doet waar? Een veelgehoord antwoord op deze vraag luidt dat ze niet waar zijn en ook niet onwaar; ze zijn van een andere orde. Religieuze uitspraken gaan over de poëzie van het leven. Erik Borgman, theoloog en directeur van het Heyendaal Instituut aan de Radboud Universiteit, houdt vast aan het fundamentele belang van waarheid voor religie. Dick Pels, freelance publicist en politiek commentator, verzet zich tegen de zekerheden van zowel geloof als ongeloof. Ger Groot, docent Wijsgerige Antropologie aan de Erasmus Universiteit en medewerker filosofie en literatuur bij NRC en De Groene Amsterdammer, vraagt zich af of Dick Pels de religieuze waarheid niet te redelijk voorstelt. Angela Roothaan, docent filosofie aan de Vrije Universiteit, wijst op de beperkingen van het moderne waarheidsbegrip.

infowww.ru.nl/soeterbeeckprogramma/waarheidenreligie
info@soeterbeeck.ru.nl
(024) 361 55 55.
locatieDe Boskant
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl