Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerwoensdag 9 mei 2007    Evangelie van 2007-05-09
 titel‘Spiritualiteit in de Frezenberg’
beschrijvingDe zusters Karmelietessen van Vlamertinge organiseren het seizoen 2006-2007 weer een vijftal conferenties met als titel ‘Spiritualiteit in de Frezenberg’. Zij vinden plaats telkens op woensdag om 17.00 uur, gevolgd door aanbidding en om 20.00 uur, gevolgd door vraagstelling.

Het adres is Zusters Karmelietessen, Marshofstraat 6, 8908 Vlamertinge.

25 oktober 2006
Dietrich Bonhoeffer (1906-1945): Navolger tot in de dood
De belovende Duitse theoloog Bonhoeffer werd 100 jaar geleden geboren. Hij is een kind van een Lutherse familie met groot aanzien. Vader was professor psychologie. Moeder stamde uit een bekende diplomatenfamilie. Bonhoeffer maakte de opkomst van het nazisme mee. Hij zag hoe de Lutherse kerk erg gewillig meestapte in de Nieuwe Orde. Samen met enkele medestanders, heeft hij verzet aangetekend. Uit die tijd stamt zijn meesterwerk: ‘Navolging van Christus’. Hoe kunnen wij vandaag Jezus navolgen? Bonhoeffer inspireert nog altijd...

6 december 2006
Maria zingt haar Magnificat
Maarten Luther ligt aan de basis van de afscheuring van de ‘Lutherse Kerk’ van de Rooms-Katholieke. Hij reageerde tegen o.m. bepaalde wantoestanden in de Kerk. Deze Luther heeft ook een fijn commentaar geschreven op Maria’s lofzang. We maken via Luther, kennis met een stukje bijbelse poëzie waarin Maria het uitzingt, zo diep is ze geraakt door Gods werkzame aanwezigheid. Kan Maria’s Magnificat ons ertoe aanzetten ons eigen Magnificat te schrijven (en te zingen)?

10 januari 2007
Lucas, de evangelist van de barmhartigheid
In dit Lucasjaar willen we onderzoeken hoe de evangelist Lucas de oproep van Jezus om barmhartig te zijn, uitwerkt in zijn boekje. 'Wees barmhartig zoals jullie Vader barmhartig is'. We lezen enkele verhalen die alleen Lucas vertelt (o.m. de Barmhartige Samaritaan, de Barmhartige Vader, de Arme Lazarus, de Weduwe van Naïn, de tien gereinigde melaatsen, de genezen blinde, Zacheüs. Vanuit deze verhalen komen we op het spoor hoe christenen vandaag barmhartig kunnen zijn: omzien, zien, bewogen worden, in beweging komen, redden wie verloren zijn... Het is een leerproces waartoe Jezus, de Barmhartige bij uitstek ons oproept. We maken de verbinding met kard. J. Cardijn: zien, oordelen en handelen.

14 maart 2007
De Navolging van Christus
Thomas a Kempis (1380-1471) was een belangrijke vertegenwoordiger van de vernieuwingsbeweging van de Moderne Devotie. Zijn boekje behoort tot de meest gelezen boeken ter wereld, sinds het verschijnen! De Navolging heeft vele gelovige lezers met raadgevingen en vermaningen bijgestaan om, met het oog op God gericht, bescheiden, vredig en verdraagzaam te leven. Het komt eropaan een heel persoonlijke band te beleven met Jezus. We willen in deze inleiding nagaan hoe ook 'gewone' mensen, Jezus beter kunnen navolgen in het dagelijkse leven.

9 mei 2007
Moe van het moeten kiezen
Marc Desmet s.J. en Ria Grommen schreven samen dit boek. 'We leven in een tijd die enorme kansen en keuzes aanbiedt: alles kan, alles mag. En toch zijn nooit eerder zoveel mensen depressief of emotioneel uitgeput geweest.' Veel mensen worden 'moe' van het voortdurend moeten kiezen. De auteurs tonen hoe het anders kan: als de mens opnieuw de band kan leggen met de bronnen van zijn religieuze zingeving en met zijn sociale omgeving, dan kan hij gemakkelijker omgaan met dat overaanbod van keuzes en prikkels.

infoZusters Karmelietessen
057/20 11 26
karmel.vlam@belgacom.net
locatieZusters Karmelietessen, Marshofstraat 6
plaatsVlamertinge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl