Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 28 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-28
 titelRequiem Mozart in Domkerk Utrecht
beschrijvingOp zaterdagmiddag 28 oktober wordt het Requiem van W.A. Mozart uitgevoerd door het koor, orkest en solisten van de Domcantorij onder leiding van Remco de Graas.

Het requiem, een mis ter gedachtenis van de doden, schreef Mozart terwijl hij ernstig ziek was, een ziekte die hem noodlottig werd. Mozart heeft deze mis dan ook niet kunnen voltooien. Wel heeft hij zijn leerling, Süssmayr, aanwijzingen gegeven hoe de mis voltooid moest worden. Delen van de mis heeft Mozart dus geschreven in het besef dat hij zal gaan sterven. Dit maakt dit stuk nog indrukwekkender.

Het concert begint om 15.30. Toegang gratis, na afloop wordt een bijdrage naar draagkracht gevraagd (gemiddeld 5 euro per persoon).

Reserveren is niet mogelijk, bezoekers wordt dan ook aangeraden op tijd aanwezig te zijn.

info(030) 231 04 03
www.zaterdagmiddagmuziek.nl
locatieDomkerk, Domplein
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl