Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 10 t/m zondag 11 maart 2007    Evangelie van 2007-03-10
 titelBezinningsdag voor jongeren
beschrijvingBezinningsdag aan het begin van de vasten voor jongeren.

De vastentijd staat weer voor de deur - of is ondertussen misschien al begonnen. Weken van nadenken over de liefde van God voor ons mensen. Weken van voorbereiding op Pasen: het feest van de Verrijzenis van Jezus, die leeft, ook nu, voor jou en mij, en die zelfs zijn leven gaf, uit liefde voor ieder van ons.
Vasten...ben jij daar ook al mee bezig? Of verzucht je: ‘Eigenlijk zou ik er wel iets aan willen doen... maar het is er gewoon nog niet van gekomen!’ Dan kan een ontmoeting met God een keerpunt zijn. Een ontmoeting van Hart-tot-hart in de stilte van het gebed. Een innige ontmoeting in de aanbidding en het ontvangen van de sacramenten. Het ervaren van Zijn aanwezigheid in het samen-kerk-zijn. Ontmoetingen, waarin je kracht opdoet om samen met Hem verder te gaan op je weg, het Paasfeest tegemoet.

Voel je het verlangen naar zo’n ontmoeting? Durf je de uitdaging aan? Ben je tussen de 16 en 30 jaar? Dan nodigen we je van harte uit om samen deze vastentijd binnen te gaan met een dag (inclusief overnachting) in stilte, waarin Jezus werkelijk het ‘keerpunt’ van je leven kan worden!

Zaterdag 10 maart ben je welkom vanaf 17.30 uur. Om 18.00 uur is er een gezamenlijke broodmaaltijd. Na deze maaltijd zal er tot aan de afsluitende maaltijd op zondagavond niet gesproken worden met andere deelnemers.
Foyervader A. Pierik zal ons deze dag helpen door middel van inleidingen en de mogelijkheid tot een persoonlijk gesprek. Ook zijn er op regelmatige tijden gezamenlijke gebedsdiensten, de mogelijkheid tot persoonlijk gebed of een wandeling buiten.

Iedere deelnemer krijgt een eigen kamer, dus het is erg belangrijk om je tijdig op te geven. Doe dat in verband met reserveringen uiterlijk 1 maart. Alle latere aanmeldingen zijn onder voorbehoud!! Kosten die aan deze dag verbonden zijn bedragen Euro 20,00 mits je dit kunt missen.

Wat moet je meenemen:
Eigen beddengoed (eventueel te huur voor 5 euro)
Handdoek en toiletartikelen
bijbel en schrijfgerei

Locatie:
Foyer de Charité Marthe Robin
Onder de Bomen 2
6017 AL Thorn

Opgave:
jongeren@bisdom-roermond.nl
telefonisch: 0475-386756

info(0475) 386756
jongeren@bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieFoyer de Charité Marthe Robin, Onder de Bomen 2
plaatsThorn (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl