Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 14 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-14
 titelOktoberconcerten (Bach)
beschrijvingDialoog cantate “Meine Freundin, du bist schön” Johann Christoph Bach (1642-1703)
Peter Kooij, bas, vocalisten en Barokorkest van de Muziekkring de Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij

Het oktoberconcerten van de Muziekkring de Nederlandse Cantorij zijn gewijd aan een Bach. Deze keer niet Johann Sebastian of een van zijn beroemde kinderen, maar aan een achterneef, Johann Christoph Bach.
Het is bekend dat Johann Sebastian Bach afkomstig was uit een grote familie van Thüringer musici. Hij verzamelde composities van familieleden, welke collectie als het “Alt-Bachisches Archiv” de geschiedenis is ingegaan. Als curieus onderdeel van deze verzameling is van Johann Christoph Bach (1642-1703), een neef van zijn vader, de huwelijkscantate “Meine Freundin , du bist schön”, bewaard gebleven. De tekst is afkomstig uit het Hooglied en Prediker en de cantate werd grotendeels als een dialoog tussen twee verliefde zielen getoonzet. De beschouwende tekstdelen zijn van de hand van Johann Ambrosius Bach.
De bas Peter Kooij, zal samen met vocalisten en instrumentalisten van de Nederlandse Cantorij dit bijzondere “Hochzeitsstück” gestalte geven. Hij is internationaal bekend, onder meer door zijn vaste medewerking aan de veelgeprezen opnames van het volledige cantatewerk van Johan Sebastian Bach door het Bach Collegium Japan onder leiding van Masaaki Suzuki.

Toegang naar draagkracht.

Zaterdag 14 oktober om 14.30 uur in de O.L.V. Basiliek, Ossenmarkt, Zwolle

Zondag 15 oktober om half vier in de Trinitatiskapel, Vriesestraat 22, Dordrecht.


AGENDA

Dialoog cantate “Meine Freundin, du bist schön” Johann Christoph Bach (1642-1703)
Peter Kooij, bas, vocalisten en Barokorkest van de Muziekkring de Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooij

info(0343) 561771
W. van Trier, secretaris
w.van.trier@hetnet.nl
locatieO.L.Vr. Basiliek
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl