Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 2 december 2006    Evangelie van 2006-12-02
 titelBezinningsdag voor Jongeren
beschrijvingOp zaterdag 2 december organiseert Bisdom Roermond een bezinningsdag ter voorbereiding op Kerst.

In de advent mogen we ons voorbereiden op de komst van Christus op aarde. Hij die binnenkort uit vrije wil geboren gaat worden in de nederigste situatie die maar denkbaar is. Liefdevol verwacht door zijn moeder Maria, mogen ook wij delen in de blijde verwachting van Jezus Christus onze Redder en Verlosser. Ook nu nog, in de 21e eeuw, geeft Hij ons Zijn Kracht, om te mogen en kunnen geloven, in de sacramenten geeft Hij ons kracht en liefde om tot een dieper geloof te komen. In persoonlijk gebed komt Hij in alle rust en stilte tot ons, om ons dieper te brengen naar de Weg van ons leven, waar Hij ons leidt.

Daarom dagen/nodigen wij alle jongeren tussen 16 en 30 jaar uit, om de komende advent gezamenlijk te beginnen met een dag (inclusief overnachting) in stilte met persoonlijk en gezamenlijk gebed. Foyer-vader A. Pierik zal ons tijdens deze dag helpen middels inleidingen en mogelijkheden tot persoonlijke gesprekken, ons hart vrij te maken voor de geboorte van Jezus Christus.

Zaterdag 2 december ben je welkom vanaf 17.30 uur. Om 18.00 uur is er een gezamenlijke broodmaaltijd. Na deze maaltijd zal er tot aan de afsluitende maaltijd op zondagavond niet gesproken worden met andere deelnemers. Op regelmatige tijden zijn er gezamenlijke gebedsdiensten en inleidingen, maar ook is er tijd voor persoonlijk gebed, gesprek met een priester of een wandeling buiten.

Iedere deelnemer krijgt een eigen kamer, het is dus erg belangrijk om je tijdig op te geven, doe dat ivm reserveringen uiterlijk 17 november. Alle latere aanmeldingen zijn onder voorbehoud!! Kosten die aan deze dag verbonden zijn bedragen € 20,00 mits je dit kunt missen.

    Wat moet je meenemen
  • Eigen beddengoed
  • lakens, sloop (eventueel te huur voor 5 euro)
  • handdoek en toiletartikelen
  • bijbel
  • schrijfgerei

Locatie
Foyer de Charité Marthe Robin, Onder de Bomen 2, 6017 AL Thorn

Opgave
jongeren@bisdom-roermond.nl of telefonisch: 0475-386756

info(0475) 38 67 56
(06) 300 80 502
jongeren@bisdom-roermond.nl
organisatieBisdom Roermond
locatieFoyer de Charité Marthe Robin, Onder de Bomen 2
plaatsThorn (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl