Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 20 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-20
 titelBisschop G. Harpigny spreekt
beschrijvingPaus Benedictus XVI haalde zich onlangs de woede van de moslimwereld op de hals met een citaat van een middeleeuwse keizer. Cartoons van de profeet Mohammed in westerse kranten leidden tot woedende reacties in moslimlanden. Sinds 11 september 2001 lijkt geen enkel onderwerp zó gevoelig als de confrontatie tussen de westerse wereld en moslimextremisten. Maar is dat synoniem voor een dialoog tussen christenen en islam? Vindt er wel een gesprek tussen beide wereldgodsdiensten plaats en waarover gaat dat dan?

Daarover gaat het op de Open Avond van de catechistenopleiding Kairos van het bisdom Roermond, die vrijdag 20 oktober wordt gehouden. Gastspreker is de Belgische bisschop mgr. Guy Harpigny van Doornik. Mgr. Harpigny (1948) studeerde in Doornik, Leuven, Parijs, Caïro en Louvain-la-Neuve filosofie en theologie. In 1973 werd hij in Charleroi priester gewijd. In 1981 behaalde mgr. Harpigny een doctoraat in de theologie en in de loop der jaren bouwde hij een solide kennis op over de islam. In 1976 behaalde hij het diploma Arabistiek aan de school voor antieke Oosterse Talen in Parijs. Van 1980 tot 1997 doceerde hij theologie, oecumene en islam aan het seminarie van Doornik en islam aan de Theologische Faculteit van de universiteit in Lille. In de loop der jaren publiceerde hij ook verschillende werken over de relaties tussen de christenen en de islam. Sinds 2003 is mgr. Harpigny de 100ste bisschop van Doornik.

De Open avond van Kairos wordt op vrijdag 20 oktober bij het bisdom Roermond. Aanvang: 20.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

infowww.bisdomroermond.nl
(0475) 386888
organisatieBisdom Roermond
locatieBisdom Roermond
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl