Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 19 november 2006    Evangelie van 2006-11-19
 titelGospel in Concert
beschrijvingA Symphonic Gospel Celebration

In navolging van grote gospel community-projecten van symfonieorkesten in Amerika presenteert Holland Symfonia in samenwerking met ZO! cultuur Zuidoost op 17 en 19 november voor het eerst in Nederland ‘GOSPEL in CONCERT’; met twee Amsterdamse black gospel koren, de mezzosopraan Tania Kross en viervoudig Grammy Award-winnaar Edwin Hawkins.

Met een symfonische gospelconcert heeft het orkest Holland Symfonia een primeur in de ‘Nederlandse-Gospel traditie’. De dirigent Charles Floyd (V.S.) is bij zulke concerten in eigen land een graag geziene gast. Edwin Hawkins maakte de Gospel wereldberoemd met enorme gospelhits als “Oh Happy Day”.

Holland Symfonia combineert in dit programma symfonische muziek van Afro Amerikaanse componisten met gospelmuziek van nu en vroeger en crossovers, o.a. met muziek van Duke Ellington en Kurt Carr, van jazz en funk tot pop.

Mezzosopraan Tania Kross draagt met haar optreden bij aan de verbinding van deze muziekculturen. “Het in de kerk luisteren naar en maken van muziek, toen ik opgroeide op de Antillen, is bepalend geweest voor mijn muzikale beleving. Het is de oorsprong van mijn liefde voor muziek” (Tania Kross).

Het Maranatha Gospel Choir en The Resurrection Singers schitterde dit jaar prominent op het Gospel Festival Amsterdam in Amsterdam Zuid-Oost.

Philharmonie Haarlem,
vrijdag 17 november 2006 / 20.15 uur
€ 20,- (scholier / student € 10,-)

Pepsi Stage Amsterdam
19 november 2006 / 20.00 uur
€ 15,- (scholier / student € 10,-)

infoHaarlem
(0900) 5111 222
Amsterdam
(0900) 0191 (€ 0,40,- p.m.)
www.gospelinconcert.nl
www.hollandsymfonia.nl
locatiePepsie Stage Amsterdam Arena
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl