Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 17 november 2006    Evangelie van 2006-11-17
 titelconcerten Nieuw Kamerorkest
beschrijvingHet nieuwe Kamerorkest Pulcinella zal in november zijn derde concertreeks beleven. Ditmaal ging het orkest een bijzondere samenwerking aan met bariton Martijn Sanders. Hij zal de hoofdrol vertolken in Mahlers prachtige Kindertotenlieder.

Nieuw kamerorkest geeft concerten

Het Utrechtse culturele leven is nog niet zo lang geleden verrijkt met een nieuw ambitieus amateurorkest: Kamerorkest Pulcinella Utrecht. ‘Is er plaats voor nog een amateur-ensemble in Utrecht?’ was een veelgestelde vraag. Maar Pulcinella staat inmiddels op de kaart. Het houdt de aandacht van zijn leden vast en het niveau van musiceren hoog.

Op 1 november 2005 was de eerste repetitie een feit. Inmiddels heeft Pulcinella twee succesvolle concertseries achter de rug. Nu, een jaar na de oprichting, zal weer een boeiend programma klinken. Het zal bestaan uit de Ouverture Midzomernachtsdroom van Felix Mendelssohn, de Kindertotenlieder van Gustav Mahler en de Eerste Symfonie van Georges Bizet. Slechts zelden krijgt men de kans dit laatste werk te horen uitvoeren, maar het is toch zeer de moeite waard. Martijn Sanders, die kort voor de concerten met Pulcinella zal terugkeren van een lange tournee door Japan, voegt met dit project de Kindertotenlieder aan zijn repertoirelijst toe.

Kamerorkest Pulcinella is opgericht vanuit een behoefte na de studietijd door te gaan met het musiceren op niveau en onder professionele leiding. Leden zijn afkomstig uit de Randstad en worden geselecteerd door middel van audities. Als artistiek leider is de jonge, zeer veelbelovende dirigent Jussi Jaatinen aangetrokken. De in Nederland opgeleide Fin, die voornamelijk met professionele ensembles werkt, is eveneens dirigent van onder meer orkest De Volharding.

De concerten zijn:

17 november 2006 Keizersgrachtcentrum, Amsterdam om 20.15

18 november 2006 Geertekerk, Utrecht om 20.15

Prijzen: 12 euro / 9 euro (65+/studenten)

infoEva Pelgrom
(06) 47482693
evapelgrom@hetnet.nl
locatieKeizersgrachtcentrum
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl