Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 8 t/m dinsdag 10 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-08
 titelFeest van O.L. Vr. Sterre der Zee
beschrijvingOp dinsdag 10 oktober a.s. wordt dit jaar voor de tweede keer het nieuwe feest van Onze Lieve Vrouw ”Sterre der Zee” gevierd. Het is een feest zowel voor heel het bisdom Roermond en voor de stad Maastricht. De datum 10 oktober herinnert aan de dag waarop in 1837 het genadebeeld van de Sterre der Zee in plechtige processie vanuit de Sint Nicolaaskerk naar de Onze Lieve Vrouwekerk gebracht werd, toen deze weer was teruggegeven aan de eredienst. De Nicolaaskerk werd daarna afgebroken. Bij de keuze van de datum speelde ook mee dat de oktobermaand een traditionele Maria-maand is.

Bij gelegenheid van de feestdag worden door het bisdom Roermond, het dekenaat Maastricht en de Onze Lieve Vrouwebasiliek een aantal vieringen, activiteiten en festiviteiten georganiseerd. Het programma is als volgt:

zondag 8 october (27e zondag door het jaar)
Op zondagmorgen vinden de gebruikelijke zondagsvieringen plaats.
15.00: dienst voor religieuzen, met Toewijding aan Maria, door de Zusters onder de Bogen, de communiteit Communio in Christo (Mechernich), en de ”Zusters van Brunssum”, die toegewijd zijn aan de Sterre der Zee. Hoofdcelebrant: mgr.dr. E. de Jong, hulpbisschop van Roermond
17.00: Vespers van de zondag (vervallen)
18.00: avondmis

maandag 9 october, Vigilie van het Feest van Maria Sterre der Zee
9.10: lauden
9.30: H. Mis
15.00: Plechtig Lof met Ziekenzegening en Mariatoewijding
19.00: Ontvangst van de parochie van Onze Lieve Vrouw van Lourdes (Wittevrouwenveld) met fietstocht en drumband van Wittevrouwenveld naar de Sterre der Zee.
20.00: Meditatiedienst met de broederschappen in de crypte, over de vier grote Mariagezangen, gezongen door de Nova Schola, met meditaties door pastoor Kurris.

dinsdag 10 october, Feest van Maria Sterre der Zee
9.00: Gezongen Lauden van het feest van de Sterre der Zee
10.00: Pontificale Hoogmis. Hoofdcelebrant: mgr. Fr. Wiertz, bisschop van Roermond
15.00: Plechtig Lof met Ziekenzegening en Mariatoewijding
17.00: Plechtige Maria-Vespers
19.30: Studentenvespers in de crypte, in de vorm van een meditatief klankbeeld door de Nova Schola, met gregoriaanse Mariagezangen.

Tentoonstelling
Gedurende alle dagen van de viering van het feest van de Sterre der Zee is in de kruisgang een tentoonstelling over de Sterre der Zee en de Rozenkrans.

infoR. de la Haye
(043) 325 44 89 (thuis)
(043) 356 13 30 (kantoor parochie)(06) 13 95 53 11
www.sterre-der-zee.nl
locatieSt. Nicolaaskerk
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl