Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 7 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-07
 titelOrgelconcert met Roeland de Reuver
beschrijvingOrgelconcert met Roeland de Reuver

De Stichting Orgelconcerten Moordrecht gaat haar concertserie voor het jaar 2006 afsluiten met een concert door de organist Roeland de Reuver op zaterdag 7 Oktober a.s. in de Ned. Herv. Kerk te Moordrecht.

Roeland de Reuver werd geboren in 1974. Hij ontving zijn eerste orgellessen van dhr. C.F. Prins te Capelle aan den IJssel. Na een aantal jaren studeerde hij verder bij de organist Geert Bierling te Rotterdam-Delfshaven. Daarna werd de stap gezet naar de Hoge School voor de Kunsten (Utrechts Conservatorium). Daar studeerde hij hoofdvak Orgel bij Bernard Winsemius en Reitze Smits en Improvisatie bij Jan Raas.

Tijdens deze studie volgde hij ook masterclasses en privé-lessen bij de organist Charles de Wolff. In 1999 behaalde hij het diploma “Uitvoerend Musicus” met een examenconcert in de Domkerk te Utrecht.

Tevens werd een aantekening voor Improvisatie behaald met een examen-concert in de Pieterskerk te Utrecht. Momenteel volgt Roeland privé Improvisatielessen bij de organist Henco de Berg.
Tevens volgt hij privé een studie Schoolmuziek bij een docente van de Schumann Akademie te Zwolle.

Roeland de Reuver is organist van de Gereformeerde Gemeente te Capelle aan den IJssel. Hij heeft een uitgebreide privé-lespraktijk voor orgel en piano. Hij is als dirigent verbonden aan het samenwerkingsverband Deo Juvante, bestaande uit de gemengde koren “Jubilate” (Capelle aan den IJssel), en “Laus Deo” (Rotterdam). Tevens is hij parttime werkzaam als muziekdocent aan het Wartburgcollege te Dordrecht op de locatie Marnix.

Het programma vermeld werken van o.a.: J.S. Bach, A. Vivaldi, Th. Arne, Cesar Frank, Jan Zwart en Feike Asma.

Daarnaast brengt de concertgever ook nog een aantal eigen improvisaties ten gehore. De opbouw van het programma is afwisselend. Literatuurstukken worden afgewisseld met koraalvoorspelen en koraalbewerkingen rond een bepaald thema.

Wij kunnen U derhalve dit afwisselende orgelconcert ten zeerste aanbevelen en ontmoeten U graag op 7 Oktober a.s.

Het concert begint om 20.00 uur en de toegang is € 4,00 voor volwassenen en

info(0182) 373414
martinenelma@wanadoo.nl
locatieNederlands Hervormde Kerk
plaatsMoordrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl