Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzaterdag 7 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-07
 titelFilmdag “Osama” in Studio Elim
beschrijvingOp zaterdag 7 oktober wordt in Studio Elim een filmdag georganiseerd met als onderwerp de film Osama.

Het verhaal speelt zich af in Afghanistan onder het Taliban-regime. Door oorlogsgeweld gehavende straten, wreedheid en maar daar tussendoor ook barmhartigheid tussen mensen.
En we willen met elkaar ingaan op wat deze film bij ons losmaakt.

De Afghaanse regisseur, Siddiq Barmak, maakte voor deze indringende speelfilm gebruik van acteurs die hij op straat had gevonden. De beklemming van de Taliban-terreur stond nog in hun ogen te lezen.
Geraakt door wat hij zag bij Marina Golbahari, zijn 12-jarige hoofdrolspeelster, voelde hij zich gedwongen om het scenario ingrijpend te herschrijven. Het oorspronkelijke, sprookjesachtige happy-end haalde het niet in de uiteindelijke montage. De regisseur liet zich daarbij leiden door wat hij zag in de ogen van Marina. Uit barmhartigheid? Of was het effectbejag?

Wanneer
Zaterdag 7 oktober, van 10 tot 4 uur.

Kosten
Je betaalt € 20,- of € 12,-, naar draagkracht.
Daarvoor krijg je ook een broodmaaltijd en koffie/thee.

infoStudio Elim
Paul Damen
(013) 46 38 505
paul@fraters.nu
locatieStudio Elim, Schiphollaan 30
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl