Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 7 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-07
 titelAntwerps concert in Purmerendse Nicolaas
beschrijvingGratis inloopconcert op zaterdag 7 oktober vanaf 14.00 uur in de Nicolaaskerk te Purmerend.

Het Waterlands Kamerkoor gaat eind oktober naar Antwerpen voor een optreden in de Carolus Borromeuskerk. In deze zeventiende-eeuwse kunsttempel zal het koor de zogenoemde Artiestenmis opluisteren met werken uit de barok en uit de twintigste eeuw. Op zaterdag 7 oktober voert het Waterlands Kamerkoor dit programma uit in een gratis concert in de Nicolaaskerk van Purmerend.

De Carolus Borromeus in Antwerpen wordt ook wel ‘de kerk van Rubens’ genoemd vanwege de schilderingen en decoraties die er van deze schilder te vinden zijn. Behalve lust voor het oog biedt de kerk vooral ook lust voor het oor: er worden tal van concerten gegeven door musici uit binnen? en buitenland. En er is de Artiestenmis, waar een groot publiek wekelijks geniet van telkens weer andere koren en musici, waaronder straks ook het Waterlands Kamerkoor.

Het koor, met zijn dirigent Wolfgang Lange, voert het Antwerpse programma uit op zaterdag 7 oktober in een gratis inloopconcert in de Nicolaaskerk aan de Kaasmarkt in Purmerend. Om 14.00 uur kunt u daar luisteren naar de a-capellaklanken van componisten uit de zestiende eeuw - Byrd, Tallis, Gibbons - en uit de twintigste eeuw - Messiaen, Skempton. Vaste organist van de Nicolaaskerk Wim Stroman speelt enkele instrumentale intermezzi op het Garrelsorgel.

info(06) 10 15 07 52
info@waterlandskamerkoor.nl
www.waterlandskamerkoor.nl
locatieNicolaaskerk
plaatsPurmerend (Noord-Holland)
postcode14
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl