Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneervanaf woensdag 22 november 2006    Evangelie van 2006-11-22
 titelCursus filosofie
beschrijvingIn de kapel van de H.H.Maria en Dymphna wordt vanaf woensdag 27 september om de week een lezing gehouden in het kader van een cursus filosofie. De avonden, steeds op een woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur, lopen van 27 september tot 22 november, .

De Cyclus filosofie wordt verzorgd door mevrouw drs. B.M.M.M.J. Marx en is een voorsetting van de eerder met succes gegeven filosofielezingen

De cyclus zal bestaan uit de onderwerpen:

Woensdag 27 september, 20 uur
1. Intelligent Design 1.

Woensdag 11 oktober, 20 uur
2. Intelligent Design 2.

Woensdag 25 oktober, 20 uur
3. Filosofie van de Mode

Woensdag 8 november, 20 uur
4. Filosofie van het werk

Woensdag 22 november, 20 uur
5. Babies en embryo's als donor?


De lezingen over Intelligent Design (27 sept. en 11 okt.):
In een tweeluik wordt de hoofdlijn van de ontwikkeling van het leven doorgenomen. De tegenstelling tussen macro- en microevolutie wordt toegelicht in het kader van diverse theorieen. Diverse filosofische theorieen over leven en ontwikkeling van het leven komen aan de orde.


De lezing over Mode (25 okt.):
Een filosofische kijk op de uitdrukking: 'Je bent hoe je je kleedt'. Kleding is meer dan de bedekking van de naaktheid. Je wilt er je persoonlijkheid mee uitdrukken.


De lezing over Werk (8 nov.):
Op welke manieren wordt in de wereld naar werk gekeken? De hoofdindeling komt neer op 3 filosofische wereldbeelden: de mens is altijd slecht, de mens is altijd goed en de mens is goed maar met neiging tot het kwade.


De lezing over het Embryo als donor (22 nov.):
Problematiek, techniek, adviezen van de gezondheidsraad en ethiek worden bestudeerd. Na deze avond bent u in staat een beargumenteerd standpunt in te nemen in deze gevoelige kwestie.


De kapel aan het Moerenpad 10 te Haagse Beemden is bereikbaar met bus 6.

info(076) 565 1987
stassen2@hetnet.nl
locatiekapel van de H.Maria en Dymphna, Moerenpad 10, Haagse Beemden
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl