Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 1 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-01
 titelAbdij & Boerderij Dag
beschrijvingSchoonheid en stilte van omgeving benadrukt
op de eerste Abdij & BoerderijDag op zondag 1 oktober

De eerste Abdij & Boerderijdag staat voor de deur. Op zondag 1 oktober heeft u van 12.00 tot 18.00 uur de gelegenheid om het leven rond Abdij Sion in Diepenveen en de naastgelegen boerderij een beetje dichterbij mee te maken. Met een dag vol spiritualiteit en bijzondere activiteiten, krijgt deze dag de verdieping die zo goed bij deze omgeving past. De Abdij &Boerderijdag is een initiatief van Waarden van het Land. Een bijzonder project dat de nadruk legt op de bezieling in de land- en tuinbouw.

De Abdij & BoerderijDag is tegelijkertijd ook rond de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel Enschot.

Verscholen in de bossen, op het terrein rondom de abdij, langs de Raalterweg kunt u uw hart ophalen. Naast een wandeling door de, anders gesloten, tuin van abdij Sion, waarbij de kerk ook bezocht mag worden, is er alle ruimte voor een rondleiding over het landgoed Kranenkamp. Het is ook mogelijk om het melkveebedrijf op het terrein van de abdij te bezoeken! Als u zich wilt verdiepen in gezangen van vroeger, kunt u een workshop gregoriaans zingen te volgen.

In de bidkapel wordt non-stop een film vertoond over het leven op de abdij. Wandelend over het landgoed kunt u aanschuiven bij ronde tafel gesprekken, die sfeervol opgezet zijn. De gesprekken worden altijd bijgewoond door boeren uit de omgeving, zodat de echte Waarden van het Land ter sprake komen. In een centraal gesprek om 15.00 uur zal Leo Fijen (KRO) praten met abt Alberic Bruschke en andere interessante tafelgasten zoals schrijver van het boekje Lekker Landschap Michiel Bussink over de Waarden van het Land en de nadruk ligt daarbij op de spiritualiteit van boeren, broeders en burgers.

Afsluitend in stijl wordt om 17:00 uur een Oogstdankviering gehouden waarin de pastores Peter Dullaert en Ludger Brummelaar zullen voorgaan. Deze drietalige dienst (Nederlands, Sallands, Twents) wordt opgeluisterd door de Sint Plechelmus Harmonie uit De Lutte. De samenzang wordt ondersteund door het Brugkoor van de Nicolaas parochie uit Schalkhaar. De harmonie zal voorafgaand aan de viering een kort concert geven.

Daarnaast is er gedurende de middag een regionale streekmarkt met heerlijke en bijzondere producten uit de regio. Niet alleen een lekker broodje boerenkaas, maar specialiteiten als tapenades en boerenkwark zullen ook te koop zijn. Voor de kinderen zijn er speciale activiteiten.

U kunt zich vooraf aanmelden op www.waardenvanhetland.nl . Daar vindt u ook de informatie over het programma en de abdij. Deelname is gratis. Het speciale programmaboekje is tijdens de dag te koop voor € 4,-

De abdij

Abdij Sion, Vullikerweg 6 in Diepenveen, langs de Raalterweg
Abdij Sion ligt verscholen tussen bossen en weilanden op ongeveer 7 km van Deventer. Hier leven en werken monniken van de Orde der Cisterciënzers. Zij leiden een leven van stilte, gebed en arbeid.

infowww.waardenvanhetland.nl
locatieAbdij Sion
plaatsDiepenveen (Overijssel)
postcode74
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl