Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 24 september 2006    Evangelie van 2006-09-24
 titelTridentijnse ritus in Agneskerk
beschrijvingVanaf 17 september 2006 wordt in de Amsterdamse Sint-Agneskerk iedere zondag de Mis gevierd volgens de Tridentijnse ritus.

De Tridentijnse Mis is de wijze waarop de rooms-katholieke Kerk na het Concilie van Trente (1545-1563) de Eucharistie vierde. Het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) schafte de Tridentijnse liturgie af.

Met toestemming van bisschop Punt van Haarlem en met de zegen van paus Benedictus XVI wordt wekelijks, naast de bestaande vieringen, de Mis in de Sint-Agneskerk voortaan weer op de oude wijze gevierd.

info(020) 662 94 70
home.tiscali.nl/hjmgov
locatieSint Agneskerk, Amstelveenseweg 161, 1075 XA Amsterdam
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl