Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 7 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-07
 titel20ste fakkeltocht O.L.V. in 't Zand
beschrijvingKom Heilige Geest,
vervul de harten van Uw gelovigen
en ontsteek in hen het vuur van Uw liefde.


Al jaren traditie op de eerste zaterdag van oktober: een bidtocht van de Roermondse kathedraal naar het bedevaartsoord van Onze Lieve Vrouw in ’t Zand. Zo ook dit jaar, in het pastoraal themajaar van de Geest. In samenwerking met het dekenaat Roermond wordt een zogeheten sterbedevaart gehouden. Dit betekent dat tegelijk met de fakkeltocht vanuit de binnenstad ook tochten vertrekken vanuit drie parochiekerken in de omgeving. Deze komen gezamenlijk aan bij de Kapel in ’t Zand.

Programma
Eucharistievieringen (naar keuze op volgende tijden/plaatsen):

18.00 uurH. Laurentiuskerk (Maasniel)
18.30 uurH. Geestkerk (Minderbroederssingel Roermond)
18.30 uurH. Michaëlkerk (Herten)
19.00 uurH. Andreaskerk (Melick)
19.00 uurH. Christoffelkathedraal (Markt Roermond)

De viering in de kathedraal wordt geleid door hulpbisschop E. de Jong met medewerking van het koor 'De Zangers van Sint Frans' en kinderkoor ‘De Neelder Klökskes’ uit Maasniel. Ook is er een kindernevendienst.


Fakkelbidtocht
Als zogeheten sterbedevaart vertrekt vanaf alle bovengenoemde locaties na de H. Missen de fakkelbidtocht. Vanuit Herten in eerste instantie met een bus, waarna aangesloten wordt bij de voettocht vanuit de kathedraal.

Gebedsdienst Kapel in ’t Zand

Om 21.00 uur zijn alle tochten gearriveerd bij het Mariabedevaartsoord en vindt een gebedsdienst plaats o.l.v. hulpbisschop De Jong, die de tocht vanaf de kathedraal heeft begeleid.

Facultatief programma in en om de Kapel

Tot circa 22.30 uur is er gelegenheid tot:

  • aanbidding uitgestelde Allerheiligste in kapel
  • ontvangst sacrament van Boete en Verzoening in kapel
  • bidden bij genadebeeld en put in processiegang
  • drinken van een kop koffie/thee of soep op pleintje (Parklaan)
  • toiletgelegenheid in Colamgebouw achter kapel (Heinsbergerweg)

Pendelbus
Vanaf circa 21.30 uur tot circa 22.45 uur rijdt een pendelbus vanaf het pleintje (Parklaan) naar de verschillende startlocaties en het NS-station.

Iedereen is welkom om het programma geheel of gedeeltelijk mee te maken. Opgeven vooraf is niet nodig en aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wel wordt een bijdrage van € 2,- voor een fakkel gevraagd.

info(0475) 38 68 03
(0475) 38 67 56
jongeren@bisdom-roermond.nl
www.uven2tes.net
locatieKathedraal Roermond
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl