Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 23 september 2006    Evangelie van 2006-09-23
 titel20 jaar solidariteit gebundeld
beschrijvingIn aanwezigheid van Y. Leterme, Minister-president

Onder het motto “20 jaar solidariteit gebundeld” viert Wereld-Missiehulp dit jaar haar 20 jarig bestaan.

Wereld-Missiehulp vzw onderneemt concrete stappen tegen armoede en sociaal-economische ongelijkheid in de wereld. Dienstbaarheid aan de armen is de grondgedachte van Wereld-Missiehulp, ongeacht nationaliteit, ras, cultuur, geloof of politieke overtuiging.Vanuit een christelijke inspiratie verleent WMH vooral materiële hulp aan plaatselijke kerken, missionarissen en ontwikkelingswerk(st)ers. Als antwoord op een acute nood of als hulp op lange termijn sorteert, verpakt en verzendt WMH jaarlijks meer dan 300 containers. De hulpgoederen - kleding, droge voeding , fietsen, naaimachines, benodigdheden voor scholen, voor ziekenhuien of dispensaria, voor ateliers en landbouw - worden bijeengebracht via inzamelacties, 750WMH-depots en circa 1500 rode kledingbakken, verspreid in heel het Vlaamse land.

Met meer dan 5.000 enthousiaste medewerkers-vrijwilligers die zich inzetten in parochies, gemeenten of steden haalde WMH in 2005 meer dan 8.000.000kg goederen bij elkaar.

Wereld-Missiehulp steunt financieel verschillende projecten zoals de oogkliniek in Umuahia - modeltuinbouwproject in Nkporo beiden in Nigeria, een weeshuis voor meisjes in Columbia, een opvangcentrum met bijbehorende school voor straatkinderen in India, een hulpproject voor Pakistan enz..

Met die directe hulp wordt de levensomstandigheid van zoveel mensen, de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeterd en wordt de mogelijkheid gecreëerd om zelf structureels iets te veranderen.

Wereld-Missiehulp vzw organiseert op zaterdag 23 september 2006 van 11.00u-17.00u. te Boechout, Provinciesteenweg 400 een dankfeest voor de inzet van die vele medewerkers, vrienden en sympathisanten. Het wordt een gezellige familiehappening met volgend programma:

  • Ca. 11u: verwelkoming en hartelijke ontvangst met aperitief.
  • Vanaf 12u: ”walking dinner”. U kunt daarvoor terecht aan een paellastand of een barbecue. Voor de ‘echte’ Vlamingen zijn er ook enkele frietkramen voorzien. En wie lust er geen Vietnamese loempia’s of wil zich eens Afrikaans of Colombiaans laten verrassen?
    Tijdens de receptie en het middagmaal is er allerlei randanimatie voorzien.
  • Ca. 14 uur: een heus totaalspektakel met diverse optredens.
    Op een groot scherm zult u de activiteiten van Wereld-Missiehulp kunnen volgen.
    U zult kunnen kennis maken en zien wat Signum eigenlijk is.
    Voor de dames is er een modeshow voorzien maar de heren mogen ook kijken.
    Voor de kinderen is er niet alleen een springkasteel en een schminkstand, maar een hele ploeg jonge mensen houdt zich klaar om de allerkleinsten leuk te vermaken.
    Voor de kunstminnaars is er een tentoonstelling van keramiek.
    Natuurlijk zal opgewekte muziek de sfeer optimaliseren.
  • Het showprogramma zal worden afgesloten met heerlijke taart. De feesttaart wordt rond 16.00u.aangesneden door de heer Y. Leterme Minister-president. Ze zal groot genoeg zijn opdat iedereen zijn deel zou kunnen krijgen.
  • Bij het vertrek naar huis rond ca.17u. ontvangt iedereen een geschenk.

Het inschrijvingsbedrag is beperkt tot 5 euro.
Kinderen t/m 6 jaar vieren gratis mee.

info03/454.14.15
worldmissionaid@wmhelp.be
locatieProvinciesteenweg 400
plaatsBoeckhout (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl