Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzaterdag 16 t/m zondag 24 september 2006    Evangelie van 2006-09-16
 titel75-jarig bestaan Michaelkerk
beschrijvingVan 16 tot en met 24 september wordt in Sint Michielsgestel op uitgebreide schaal de ingebruikname van de huidige Michaelkerk, nu 75 jaar geleden, herdacht.

Centraal daarbij staat de aandacht voor alle groeperingen van de parochie, waarbij iedereen de gelegenheid word geboden deel te nemen aan verschillende vieringen in en rond de kerk.Aan het begin van de feestweek zal een tentoonstelling worden geopend in de kerk
Hier zal op grote schaal aandacht worden besteed aan de architectonische waarden van de kerk. Het bijzondere ontwerp van architect Valk heeft ervoor gezorgd dat de H. Michaelkerk op de monumentenlijst is gezet.Daarnaast word aandacht besteed aan het interieur en de vele mensen die de afgelopen driekwart eeuw een rol hebben gespeeld in de kerk.De tentoonstelling is samengesteld door de heer Frans van Dommelen en zal tot 1 november te bezichtigen blijven.
Op zaterdag 16 september en zondag 17 september(jeugd) zijn meer dan 250 vrijwilligers van de parochie uitgenodigd voor een vrijwilligersdag.

Op woensdag 20 september is er een middag voor ouderen, zieken en mindervaliden met om 14.00 uur een H.Mis, gevolgd door een ziekenzalving en een gezellig samenzijn in de grote feesttent.

Op donderdag 21 september wordt alle Gestelse basisschooljeugd in de gelegenheid gesteld een speciale jeugddienst met uitleg bij te wonen in de kerk. Vervolgens vinden er diverse spelen plaats in en rond de tent.
’s-avonds is er een feestelijke H.Pater Pioviering, aanvang 18.30 uur.

Vrijdag 22 september volgt er een groots geloofsfeest voor alle jeugd vanaf 16 jaar,
met om 19.30 uur een forum met o.a. als deelnemers Mgr Hurkmans, bisschop van het bisdom Den Bosch, dhr J. Pommer, burgemeester van Sint Michielsgestel, pastoor As,pastoor van de H. Michaelparochie, Peter Popelier, leraar St.Janslyceum en Zr Maria Bernadette, Contemplatieve zuster O.S.s.S.

Om 21.00 uur volgt er een Taizéviering in de kerk. Om 22.00 uur is er een gezellige nadronk in de tent met een echte tonpraoter, muziek en dans.
Op de zaterdagavond is er de normale avondmis met medewerking van het koor Con Spirito met aansluitend koffie met.. in de tent.

Op zondag 24 september is er vanaf 09.50 uur een pontificale Hoogmis, gecelebreerd door Mgr Hurkmans, met medewerking van het Gilde Sint Antonius en Sint Barbara met plechtige intocht.Het Michaelkoor, het Gestels Gemengd Koor en het groot ensemble van koninklijk erkende harmonie Sint-Michael, zullen o.l.v. dirigent Jan van Wetten de Missa Simplex vertolken.

Na de viering is er in de tent een receptie t.g.v. het 75 jarig bestaan van de H.Michaelkerk voor alle belangstellenden.Ook dan is er volop gelegenheid om de tentoonstelling te bezichtigen.

infoAd Vriens,
(073) 5516176
(06) 43562913
adrianvriens@c.s.com
locatieH. Michaelkerk
plaatsSint Michielsgestel (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl