Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 10 november 2006    Evangelie van 2006-11-10
 titelJeugd onderwijs en kerk
beschrijvingEH en CHE organiseren symposium over de gevolgen van de (jeugd)cultuur voor kerk en onderwijs

Amersfoort / Ede - De Evangelische Hogeschool (EH) te Amersfoort en de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) houden samen op vrijdag 10 november het symposium ‘Bij de tijd’ over de huidige ontwikkeling in de (jeugd)cultuur en de gevolgen voor onderwijs en kerk. Het symposium wordt gehouden in De Lichtkring te Amersfoort en staat onder leiding van dagvoorzitter prof. dr. Willem J. Ouweneel. Aanvang is 14.00 uur.

De gevolgen van de huidige cultuur worden steeds duidelijker, met name onder jongeren. Dat leidt ertoe dat bijvoorbeeld kerken zich de vraag stellen hoe ze jongeren bij de gemeente kunnen betrekken. En op scholen wordt geconstateerd dat het kennisniveau van jongeren afneemt en dat jongeren op een andere manier in het leven staan en een andere werkwijze hanteren dan past bij het huidige onderwijssysteem. Dat botst.

Ook de CHE en de EH hebben te maken met een toenemend aantal jongeren dat stevige persoonlijke begeleiding nodig heeft om de studie en persoonsontwikkeling te ondersteunen. Er is sprake van een toenemend aantal hulpvragen. “Het integreren van het christen-zijn in het leven van alle dag, lijkt lastig te zijn,” zegt mw. drs. E.J. van Dijk, directeur van de EH. “Generatie M denkt anders, zoekt, zapt en associeert en heeft veelal een consumptieve instelling.” Drs. A.W. van Vugt, manager communicatie van de CHE constateert daarbij dat doorvertaling van de identiteit naar de beroepscomponent ook geen vanzelfsprekendheid meer is.
Veel vragen, waarvan een belangrijke is hoe kerken en onderwijsinstellingen anticiperen op deze ontwikkelingen. Lukt het nog om het hart van jongeren te bereiken? Daarover gaat dit symposium.

Invloed van cultuur op persoonlijkheid

Tijdens het symposium spreken prof. dr. Roel Kuiper, dr. Kees Boele en drs. Evert Jan Ouweneel. Prof. dr. Roel Kuiper geeft een analyse van de moderne tijd en cultuur en de uitwerking die dat heeft op de menselijke persoonlijkheid. Kuiper is bijzonder hoogleraar Reformatorisch Wijsbegeerte aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en lector aan de christelijke ZEG-hogescholen. Dr. Kees Boele, voorzitter van het College van Bestuur van de CHE, werkt uit wat de gevolgen zijn voor opvoeding en onderwijs. Drs. Evert Jan Ouweneel legt de focus op de uitwerking van dit alles op de geloofsbeleving.

info(0318) 696 300
(033) 460 4000
awvvugt@che.nl
e.vandijk@eh.nl
www.eh.nl
www.che.nl
locatieDe Lichtkring
plaatsAmersfoort
postcode38
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl