Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 16 t/m zondag 24 september 2006    Evangelie van 2006-09-16
 titelDe ander dat ben jij
beschrijvingZoals ieder jaar wil Pax Christi in de Vredesweek aandacht vragen voor de vrede in de wereld veraf en dichtbij.
Ook bijvoorbeeld projecten op het gebied van vrede en verzoening in Soedan, de Balkan, het Midden Oosten en Colombia worden door de kerkcollecte tijdens de Vredesweek mogelijk gemaakt. Tijdens de vredesweek wordt samengewerkt met het Interkerkelijk Vredesberaad. In Den Haag, Rijswijk en Voorburg wordt de Vredesweek georganiseerd door het Haags Interkerkelijk Vredeswerk.

Het thema van de Vredesweek is dit jaar De ander, dat ben Jij. We moeten immers ook zelf proberen de maatschappelijke problemen van deze tijd te begrijpen en laten zien wat ons als mensen verbindt. Het thema sluit aan bij dat van vorig jaar Samen verder.

Nog steeds zijn er incidenten die negatieve vooroordelen oproepen en groepen tegen elkaar opzetten. Het thema van de vredesweek roept ons op om ook anderen de ruimte te geven; in het spreken over elkaar; in de richting van het onderwijs; het aannamebeleid in het werk; in een kritische, respectvolle discussie over culturele en religieuze diversiteit.

Dat betekent werkelijke wederkerigheid in onze relaties brengen waarmee we aan elkaar verplicht raken.
We moeten ophouden de ander te zien als de oorzaak van ale problemen en iemand die moet veranderen. De ander is onze medeburger en over en weer zijn wij zelf de ander, daarom 'de ander dat ben jij'.

zie voor programma en lokaties op onderstaande website.

infowww.paxchristi.nl
locatiediversen
plaatsdiversen
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl