Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Televisie en radio
tv
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 16 november 2003    Evangelie van 2003-11-16
 titelJongerenkoor Mi Segua uit Zoetermeer op tv
beschrijvingHet RKK tv-programma De eerste gedachte/Nachtgedachten brengt in het kader van het jubileum van de NSGV in november een vierdelige serie met portretten van jonge mensen die binnen een katholiek jongerenkoor actief zijn.

De Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging viert in 2003 haar 125-jarig bestaan. Deze vereniging bevordert de liturgische muziek in de r.k.-Kerk en behartigt de belangen van de aangesloten vierduizend kerkkoren en haar meer dan honderdduizend leden. Tot die koren behoren ook 790 jeugd- en jongerenkoren die worden ondersteund door een aparte vereniging, Responz.

De Rkk-programma's worden op twee momenten uitgezonden:
De eerste gedachte, zondagmorgen, 09.30 uur, RKK, Nederland 1
Nachtgedachten, zondagnacht, rond 00.25 uur, RKK, Nederland 1
De uitzendingen vinden plaats op de zondagen 2, 9, 19 en 23 november.


Op zondag 16 november staat het Jongerenkoor Mi Segua uit Zoetermeer centraal.
Mi Segua is een relatief klein jongerenkoor met circa twintig leden, dat evenwel al dertig jaar bestaat en verbonden is aan de St.-Nicolaasparochie in Zoetermeer. Omdat het leeftijdverschil tussen het jongste en oudste lid te groot is en bijgevolg niet aantrekkelijk is voor nieuwe aanwas van jongeren onder de twintig, is het koor onlangs opgesplitst. Danielle Kleinhans (23) tot voor kort nog gewoon lid, gaat als dirigente het jongere koordeel leiden en zal de komende tijd proberen nieuwe leden te werven.
Danielle is veel met het geloof bezig. Vanuit een moeilijke jeugd heeft ze gezocht naar iets waar ze zich aan vast kon houden. Het geloof, de kerk en zeker het koor bleken haar dat houvast te kunnen bieden.

infoNSGV (030) 2331010 of info@nsgv.nl
organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieRKK tv-programma De eerste gedachte/Nachtgedachten
plaatsNederland
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl