Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 17 september 2006    Evangelie van 2006-09-17
 titelOpendeurdienst met Concertante
beschrijvingZondag 17 september wordt er in de historische Dorpskerk te Moordrecht een Opendeurdienst gehouden.

Deze dienst begint om 17.00 uur. Voorganger is ds. E. Schipper uit Moordrecht. Tien minuten voor aanvang van deze dienst begint al de samenzang.


Aan deze dienst wordt muzikale medewerking verleend door het koor ‘concertante’ uit Den Haag/Scheveningen. Dit koor geniet landelijke bekendheid door haar ‘Engelse’ koorklank. Concertante verzorgt vanaf haar oprichting in 1998 bijna jaarlijks, in de maand november, een groot concert. Deze concerten dragen de naam “Classics and Carols”.


Het repertoire bestaat uit vooral Engelse en Amerikaanse koorwerken van beroemde componisten (o.a. John Rutter).
Naast het jaarlijkse eigen concert treedt concertante op bij bijzondere gelegenheden op unieke locaties zoals met het Residentie Orkest in het Concertgebouw in Amsterdam en met de Marinierskapel in De Doelen in Rotterdam. Ook was dit koor vele jaren onderdeel van de Young Christmas- en later de Christmas Proms concerten in de vele grote concertzalen door heel het land.
Concertante treedt niet vaak op tijdens kerkdiensten, dus hun medewerking aan deze Opendeurdienst in de akoestisch mooie Dorpskerk in Moordrecht mag best bijzonder genoemd worden.
Het koor staat onder leiding van Gerard Brëas en wordt begeleid door organist Wim Loef.

infoM.Vuijk
(0182) 373414
martinenelma@orange.nl
locatieDorpskerk
plaatsMoordrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl