Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneervrijdag 22 t/m zaterdag 23 september 2006    Evangelie van 2006-09-22
 titelKerkmuziekdagen 2006
beschrijvingDe NCRV organiseert voor de achtste maal de Kerkmuziekdagen in Dordrecht

De muziekdagen vinden plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 september in diverse kerken in Dordrecht. Dit jaar zingen cantorijen en koren religieuze muziek, van onder meer Duruflé, Mendelsohn, Gounod en J.S. Bach. Naast de concerten kunnen bezoekers meedoen aan een orgelwandeling en een workshop bijwonen.

In de Grote Kerk vindt op zaterdagmiddag een speciale samenzang plaats. Op vrijdagavond is in de Grote Kerk een optreden van de Laurenscantorij, met bariton Ernst Daniël Smid.

De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor de concerten in de Grote Kerk op vrijdagavond en zaterdagavond zijn kaarten te bestellen via de NCRV-reserveringslijn 0900-0215 (25cpm) of voor aanvang bij de ingang van de Grote Kerk.

Het complete overzicht is te vinden op www.ncrv.nl/activiteiten


Een selectie van enkele uitvoeringen:

Vrijdag 22 september
20.15 uur Concert met Requiem, motetten en orgelwerken van Maurice Duruflé en Frans-romantische werken van Fauré en Gounod, uitgevoerd door de Laurenscantorij o.l.v. Wiecher Mandemakers, m.m.v. bariton Ernst Daniel Smid en sopraan Cecilia Mutsaerts. Toegang 10 euro. Locatie: Grote Kerk.

22.15 uur Completen in Nederlandse abdijstijl, uitgevoerd door het Schola o.l.v. Leo Lommers. Locatie: Grote Kerk.

Zaterdag 23 september
14.30 uur Workshop over o.a. de Synode van Dordrecht 1618-1619 door prof. Fred van Lieburg. Locatie: Groene Zaal in het Hofkwartier, Hof 12.

16.00 uur Samenzang o.l.v. Catrien Posthumus Meyjes en Christiaan Winter m.m.v. Cor Ardesch, orgel. Locatie: Grote Kerk.

20.15 uur Concert met het Tweede Deel van de Leipziger Chorale van J.S.Bach, uitgevoerd door Cor Ardesch m.m.v. het Zeeuws Vocaal Ensemble ol.v. Kees van Iersel.
Toegang 7,50 euro. Locatie: Grote Kerk.

infowww.ncrv.nl/activiteiten
locatieDiverse locaties in Dordrecht
plaatsDordrecht (Zuid-Holland)
postcode33
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl