Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 10 september 2006    Evangelie van 2006-09-10
 titelOogstdankfeest Midden-Brabant
beschrijvingZoals al vele jaren gebruikelijk zal ZLTO ook dit jaar wederom een Oogstdankfeest organiseren.

Dit is een oogstdankviering van de totale agrarische bevolking in het gebied Midden-Brabant. Zowel jong als oud zijn er van harte welkom.

Het is een echte gezinsviering, die gehouden wordt op:

Zondag 10 september 2006 om 10.30 uur in Oirschot

De locatie is bij het klooster Montfortanen aan de Montfortlaan (route is met ZLTO-borden aangegeven)

In het kader van “Waarden van het land” is dit jaar voor een toepasselijk thema gekozen Tuin van heden.

Deze dag is een echte ontmoetingsdag, doch vooral de gezamenlijke Eucharistieviering staat daarin centraal met als voorgangers: Deken L.Spijkers, Pastoor V. Blom en Pater J. Schrouff.

Verder zal er medewerking verleend worden door het gelegenheidskoor van ZLTO en KVO afdelingen en het kerkkoor Spoordonk onder leiding van Noud Plasmans en begeleid door organist Gijs Broeders. Ook is er medewerking van het KVO blaasorkest C’est la Vie onderleiding van Bert Proost.
Het Sint Joris gilde uit Oirschot zal de viering opluisteren met gilde-eer.

De kinderen krijgen dit jaar extra aandacht. Voor hen wordt er een kindernevendienst gehouden in het klooster.
Voor diegenen die gebruikmaken van een rolstoel zijn er extra plaatsen gereserveerd.

Na afloop van bovengenoemde viering is er nog ruimschoots de gelegenheid, om onder het genot van een kopje koffie of thee met een lekkere krentenbol, te genieten van optredens van de volksdansgroep KVO Best, Oirschot en de Beerzen en van een vendeldemonstratie door het Sint Joris gilde. Ook zal er muziek te beluisteren zijn van het KVO blaasorkest C’est la vie.

Deze dag wordt vooral ook gezien als een ontmoetingsplaats van ‘oude’ bekenden, die middels een ‘praatje’ de goede contacten weer wat verstevigen. Leuke verhalen over al datgene wat er zich het afgelopen jaar in eigen omgeving of daarbuiten heeft afgespeeld.

De organisatie is in handen van de ZLTO afdelingen Best en Oirschot-de Beerzen, met medewerking van de KVO afdelingen Best, Oirschot en OW Middelbeers.

Voor nadere informatie kunt u terecht bij de heer

infoJan Deenen (06) 54782553, vof.deenen@agroconnect.nl
Jo Lips (0499) 373343, jolips@hetnet.nl
www.zlto.nl
locatiesportpark De Lemelvelden
plaatsOirschot (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl