Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 14 april 2007    Evangelie van 2007-04-14
 titelBijbelleesgroep
beschrijving
Bijbelleesgroep

Het evangelie van Johannes

In het Evangelie van Johannes roept Jezus de mensen op om zich aan Hem toe te vertrouwen als de gezondene van God. De reactie van de mensen is echter niet zo tegemoet komend. Ze hebben het moeilijk om hun zekerheden los te laten en zich toe te vertrouwen aan die liefde.

De toenemende confrontaties worden een moeizaam proces, waarin Jezus steeds duidelijker laat aanvoelen dat op het kruis zijn liefde voldoende aantrekkingskracht zal bezitten om de mensen aan zijn Vader toe te vertrouwen. En zo gebeurt het... bij enkelen die in Hem geloven.

Met een rijkdom aan symboliek en geestelijke doordenkertjes probeert Johannes aan dit proces gestalte te geven. Wellicht kan men hem terecht een ‘ziener’ noemen.

We lezen de tekst samen. We proberen voor zover het mogelijk is de tekst te begrijpen vanuit de bedoeling van de schrijver en vanuit onze eigentijdse gevoeligheid.

In het vorige werkjaar zijn we met deze doorlopende lezing begonnen. Wie dit jaar wil aansluiten, zal hierbij de eerste zeven hoofdstukken van het Johannesevangelie missen.

Data

Telkens op zaterdag tussen 9.30u en 11.30u op de volgende datum:

14 apr, 12 mei, 2 juni 2007.

Leesbegeleider: Ignace Reynaert sJ

Kosten

45 euro voor de reeks

Inschrijven

door 45 euro over te maken op rek. 447-8630601-48 van Oude Abdij, Drongenplein 26, 9031 Drongen, met vermelding bijbelleesgroep.

info09/ 226 52 26
info@oudeabdij.be
www.oudeabdij.be
locatieOude Abdij van Drongen
plaatsDrongen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl