Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneermaandag 27 november 2006    Evangelie van 2006-11-27
 titelSamen stilte delen
beschrijvingHet Rustpunt, karmelitaans centrum voor bezinnng en verdieping, organiseert diverse activiteiten. Zo zijn er gezamenlijke dagsluitingen onder de titel 'Samen stilte delen'.

Als het avond wordt, omhult de aarde zich met een wolkig tapijt van duisternis om kracht en rust te putten in de koele stilte van de nacht. Zo gaat het ook met ieder van ons. Elke avond trekken we ons terug uit de actie van de bezigheid om af te dalen in de verkwikking van de slaap. Maar, in de dagdagelijkse drukte verloopt deze overgang vaak snel en onbewust, waarbij de druk van het bezig zijn tot het laatste moment voelbaar blijft. Geleidelijk aan verliest deze overgang zijn natuurlijk ritmisch verloop en symbolische kracht. Nochtans is deze stonde van de dagsluiting een mooi moment om zich naar de diepe bron van het leven toe te wenden en te verwijlen in de schoot van het Goddelijke mysterie.

Begeleiding:

Etienne Amand met medewerking van Paul Barbé.

Elke 2de en 4de maandag van de maand van 20u15 tot 21u30.

Datum:

27 november

Kostprijs vrije bijdrage ter plaatse te betalen

Plaats: Cenakel

info09/ 2259571
www.rustpunt.net
info@rustpunt.net
locatieKarmelitaans Centrum 'Het Rustpunt'
plaatsGent (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl