Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneervrijdag 1 september t/m zondag 8 oktober 2006    Evangelie van 2006-09-01
 titelExpositie Salve Regina
beschrijvingSalve Regina is een verbeelding van het eeuwenoude Mariagebed, een gebed waarin gevraagd wordt om mededogen met de lijdende mens en aandacht voor de zwakkeren in de samenleving. Maria, de moeder, wordt gezien als koningin, als liefdevolle, milde vrouw die barmhartigheid symboliseert. Het is een gebed voor mensen die het slachtoffer dreigen te worden van een samenleving die geen oog heeft voor mensen in nood, voor armen, achtergestelden en verdrukten, dichtbij en veraf. Het is een lied van alle tijden.

De kunstenaar spoort met haar werk aan tot aandacht, respect en mededogen. Zorg en respect voor de medemens, de dieren, en alles wat leeft op aarde. Samen zijn we verantwoordelijk voor een zinvol bestaan in relatie tot Gods schepping.

Het project is tot stand gekomen dankzij het VSB Fonds Woerden en Loket Spontane Zaken van de Gemeente Woerden.

Openingstijden
vrijdag 10.00-14.00 uur
Iedere 1e zaterdag van de maand 13.00-15.00 uur
Zondags na de kerkdienst om ca. 11.15 uur

infoJudy van Vliet
Dick Ketstraat 1
3443 VP Woerden
(0348) 41 00 68
(06) 412 12 836
info@judyvanvliet.nl
www.judyvanvliet.nl
locatieDorpskerk Voorschoten, Kerkplein 2
plaatsVoorschoten (Zuid-Holland)
postcode22
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl