Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 augustus 2006    Evangelie van 2006-08-12
 titelFeestelijke ontvangst zusters in Heiloo
beschrijvingOp zaterdag 12 augustus wordt een feestelijke ontvangst georganiseerd van de zuters van het Mensgeworden Woord in Heiloo.

Op het uiterste puntje van de Kapellaan in Heiloo, ligt het eeuwenoude heiligdom “Onze Lieve Vrouw ter Nood”. Al vanaf het spoor ziet u de massieve gevel die de inscriptie draagt Door Maria to Jezus. Dit is een van de 49 plaatsen in Nederland waar de Heilige Maria op een bijzondere wijze wordt vereerd als een weg die naar Jezus leidt. Om de groeiende stroom pelgrims in Heiloo gastvrij te kunnen blijven ontvangen zullen drie zusters van de congregatie van het Mensgeworden Woord door hun gebedsleven en apostolaat de inspanningen van vele vrijwilligers komen versterken. Zij zullen op 12 augustus 2006 hun intrek nemen in het recent verbouwde Julianaklooster bij het bedevaartsoord. Met de komst van de zusters wordt een verdere stap gezet in de opbouw van het missionair en spiritueel centrum dat ”Heiloo” hoopt te worden voor met name jongeren en jonge gezinnen. In een later stadium zullen tevens 2 broeders van dezelfde congregatie het klooster gaan bewonen.

Door zich aan te sluiten bij het dag- en gebedsritme van de zusters en paters wordt aan jongeren de mogelijkheid geboden om middels een individuele retraite antwoorden te vinden op hun geloofsvragen. Daarnaast heeft het Julianaklooster voldoende faciliteiten om groepen te huisvesten die één of meerdere dagen samenkomen om diverse activiteiten te organiseren rondom een geloofsthema. Kortom, het heiligdom in Heiloo heeft alles in zich om een bron te worden waar jongeren individueel of in groepen inspiratie mogen vinden op hun geloofsweg.

Programma
11.00 uur: Eucharistieviering
12.00 uur: Ontvangst, ontmoeting, inloop, activiteiten voor kinderen, catering
16.00 uur: Vesper

Programmaonderdelen
  • Kinderspelen in tuin Julianaklooster
  • Kleine tentoonstelling 600 jaar Heiloo
  • Ontmoeting met zusters en medezusters
  • Presentatie congregatie
  • Rondleiding Julianaklooster

infoRector Dr. M.A.L. Wagemaker
Secretariaat (voor afspraken)
Zuster Humilia
Kapellaan 13
1851 PE Heiloo
(072) 505 12 88
www.bisdomhaarlem.nl/heiloo
organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieJulianaklooster, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl