Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzondag 13 augustus 2006    Evangelie van 2006-08-13
 titelKraak de Code
beschrijvingKraak de code in het Bijbels Openluchtmuseum

Het is zomer en dat betekent dat er weer van alles te doen is in het Bijbels Openluchtmuseum. Op 13, 20 & 27 augustus ervaar je tijdens de ‘Karavaanavonturen’ hoe het is om een echte handelaar te zijn.
Verkleed als Bedoeïen trek je door het museumpark. Met behulp van een gevulde tas moet je spullen verhandelen om zo een geheime code te achterhalen. Hoe gewiekster je handelt hoe dichter je bij de code komt. Je moet echter wel op je hoede zijn, want onderweg kom je allerlei sluwe koopmannen tegen die je op willen lichten. Alleen de echte slimme handelaar is in staat de code te kraken!

Karavaanavonturen is een tocht met activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Kinderen ontdekken aan de hand van een routekaart met opdrachten en vragen het museum en leren ondermeer zelf voedsel maken en hun naam in het Arabisch schrijven. Ze kunnen hun handen met henna laten versieren en op een kameel klimmen. Ook voelen ze hoe het is om een echte handelaar te zijn. Tijdens deze tocht leren de kinderen van alles over het Midden-Oosten.

Bijbels Openluchtmuseum
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting (bij Nijmegen)

info(024) 3823110
info@bijbelsopenluchtmuseum.nl
www.bijbelsopenluchtmuseum.nl
locatieBijbels Openluchtmuseum
plaatsHeilig Landstichting (Gelderland)
postcode65
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl