Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerzaterdag 16 september 2006    Evangelie van 2006-09-16
 titelAlpha-instructiedagen
beschrijvingNieuw traject op Alpha-instructiedagen in het najaar

In het najaar van 2006 organiseert Alpha-cursus Nederland drie Alpha-instructiedagen, namelijk op 16 september, 9 december en 16 december. Naast het gebruikelijke trainingsaanbod wordt er in september voor het eerst een drietal workshops aangeboden die kerken helpen bij het voorbereiden van een lokale Alpha-uitnodiging.

De Alpha-instructiedagen zijn enerzijds bedoeld voor groepen die willen ontdekken of de Alpha-cursus ook iets voor hun gemeente is, maar anderzijds ook voor meer en minder ervaren Alpha-teams die getraind willen worden op verschillende gebieden. Onderwerpen die onder meer aan de orde komen zijn: praktische organisatie van een Alpha-cursus, pastoraat, aanbidding, een Alpha-team leiden, het werven van deelnemers, rol van gebed, enz. Voor ervaren teamleden is er een speciaal verdiepingstraject, waarbij o.a. pastoraat en samenwerking met andere kerken uitgebreid aan de orde komen.

Daarnaast wordt er nog een speciale teamtraining voor Alpha-teamleiders aangeboden. Nieuw: onlangs is de Alpha-uitnodigingscampagne 2007 in Nederland geïntroduceerd. Veel teams hebben zich al enthousiast opgegeven. In september bieden we alle kerken die meedoen aan de Alpha-uitnodiging of dat overwegen een training aan op de gebieden: Gebed, Promotie, Teamtraining, Planning en Samenwerking.

De Alpha-instructiedagen vinden plaats in Houten (16 september en 9 december) en Zwolle (16 december).

Overige trainingen

* 22 en 23 september, YfC-trainingsevent (incl. Youth Alpha) te Woerden, zie www.yfc.nl
* 23 september StudentAlpha-trainingsdag, zie www.studentalpha.nl
* 30 september instructiedag Alpha in RK-context te Den Haag
* 14 oktober Marriage Course en Premarriage Course-conferentie te Houten, zie www.marriagecourse.nl
* 4 november Kerk op de knieën-conferentie te Houten, zie t.z.t. www.alpha-cursus.nl

infowww.alpha-cursus/alphauitnodiging2007
www.alpha-cursus.nl
(033) 4634286 (van 13-7 t/m 5-8).
info@alpha-cursus.nl
marleen@alpha-cursus.nl
locatiediversen
plaatsdiversen
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl