Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerdinsdag 15 augustus 2006    Evangelie van 2006-08-15
 titelMariafeesten in Tienray
beschrijvingMARIAFEESTEN IN TIENRAY.

Dit jaar met de ‘Erekapelaans van Lourdes’!

Op zondag 13 en dinsdag 15 augustus vinden weer de jaarlijkse Mariafeesten plaats in Tienray.

Bent u ooit in Lourdes geweest, dan zult u zeker ook onder de indruk zijn geweest van de vieringen en processies. Gelukkig kunt u dat opnieuw weer beleven tijdens de Mariafeesten. U hoeft er niet helemaal voor naar Lourdes, het kan ook in Klein-Lourdes in Tienray.

Tijdens de Mariafeesten zullen er verschillende plechtige vieringen zijn als ook een sacramentsprocessie en een lichtprocessie. De kaarsjes hiervoor zijn in de kerk te verkrijgen.

Dit jaar worden de ‘erekapelaans van de grot’ van Lourdes ontvangen. Dit zijn priesters die onderscheiden zijn vanwege hun bijzondere wijze hebben ingezet voor de bedevaarten naar Lourdes. 6 juni j.l. mochten 2 Limburgse priesters deze eretitel ontvangen. Dat zijn deken van Rens, de geestelijk directeur van de Limburgse Bedevaarten en pastoor Janssen de adjunct-geestelijk directeur en tevens bestuurslid van de federatie van bedevaartsorganisaties van de Benelux.
Vanwege hun verbondenheid met Lourdes zullen ze ook in “Klein-Lourdes’ te gast zijn.

Natuurlijk is 15 augustus het Hoogfeest van Maria Ten Hemel Opneming. We hopen zelf ook ooit eens opgenomen te worden in die hemel. Maar zover zijn we nu nog niet. Want ons leven is niet zoals bij Maria volledig op God gericht. Maria durfde in alles God te vertrouwen. Eigenlijk worden wij ook uitgenodigd om ons vertrouwen te stellen in God. De H. Bernadette is daarbij natuurlijk ook een voorbeeld. En Maria wil ook ons daarbij helpen.U bent daarom van harte uitgenodigt om deze Mariafeesten mee te vieren.

Het programma ziet er als volgt uit voor deze dagen:

Op zondag 13 augustus om 15.00 uur:

Marialof met aansluitend sacramentsprocessie.
Voorganger: Pastoor J.P. Janssen. Erekapelaan van de grot van Lourdes
Zang: Gemengd Koor Tienray

Op dinsdag 15 augustus om 20.00 uur:
Plechtige Hoogmis met aansluitend lichtprocessie.
Voorganger: Deken W. van Rens. Erekapelaan van de grot van Lourdes
Zang: Gemengd Koor Tienray

Op zondag en dinsdag is er na de vieringen de mogelijkheid om de relikwie van de H. Bernadette te vereren.
Verder is de kerk dagelijks altijd geopend voor persoonlijk gebed. Er bestaat altijd de mogelijkheid om een kaarsje op te steken of een intentie in het intentieboek te schrijven.

Tijdens de Mariafeesten zullen er een aantal kleine devotionalia te koop zijn.
Laten wij in ons leven niet alleen gaan, maar samen aan de hand van Maria naar God toe.
Allen van harte welkom in deze vieringen.

infoonbekend
locatiediversen
plaatsTienray (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl