Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 26 augustus 2006    Evangelie van 2006-08-26
 titelBossche bedevaart naar Kapel 't Zand
beschrijvingBossche bedevaart naar OLV Kapel in ’t Zand

Meer dan honderd jaar trekken gelovigen uit het bisdom ’s-Hertogenbosch naar Roermond voor een bedevaart naar OLV in ’t Zand. Vorig jaar besloten de zogenaamde broedermeesters de verantwoordelijkheid voor de organisatie van de bedevaart over te dragen aan medewerkers van Centrum de Kapel in Roermond.

De jaarlijkse bedevaart op de laatste zaterdag van augustus zal dan ook gewoon doorgaan. Onze Lieve Vrouw in ’t Zand nodigt ook dit jaar de Bossche gelovigen uit om naar de Parklaan in Roermond te komen.

Op zaterdag 26 augustus vindt de Bossche Bedevaart plaats. Deze dag wordt om 10.30 uur geopend met een eucharistieviering in de Kapel en de middagdienst van 14.00 uur vormt het besluit. Bedevaartgangers ontvangen bij deze gelegenheid een pelgrimsboekje, met overwegingen en gebeden in de kapel van OLV in ’t Zand. De gasten zullen dit boekje ontvangen met een weg langs 12 bijzonder plekken in de Kapel. De organisatie hoopt dat zij ook hun reactie zullen geven. Verder kunnen de pelgrims de expositie over de Sinti zigeuners bezoeken. Natuurlijk is ook het bijzondere Kruiswegpark geopend.

Wilt u meedoen? Geef u dan op en schrijf een briefje naar B. Simons, Centrum de Kapel, Heinsbergerwerg 2, 6045 CH, Roermond. Informatie via 0475 332886.

infoB. Simons
(0475) 332886
locatieCentrum de Kapel
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl