Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 26 augustus 2006    Evangelie van 2006-08-26
 titelGerlachusexcursie
beschrijvingHet kerkbestuur van Houthem-Sint Gerlach gaat een aantal excursies aanbieden ten bate van de restauratie van de eeuwenoude monumentale parochiekerk, de grafkerk van de heilige Gerlachus. De geplande excursies hebben allemaal op één of andere manier een band met deze heilige of de Houthemse parochie.

”Tijdens de verschillende daguitstapjes en één meerdaagse reis krijgen de deelnemers de kans nieuwe en minder gekende historische en actuele ontwikkelingen van mens en samenleving in de stad en op het platteland te leren kennen”, zo meldt de organisatie. ”Er worden geen platgelopen toeristische paden betreden, maar er staan wel verrassende ontdekkingen en minder gemakkelijk toegankelijke objecten op het programma.”

De eerstkomende excursie is op zaterdag 26 augustus, wanneer een wandeltocht van Houthem naar het graf van Sint Servaas in Maastricht wordt georganiseerd. De deelnemers aan deze en andere uitstapjes betalen bovenop de kostprijs een bijdrage aan de restauratie van de St. Gerlachuskerk. Dat geld is met name bestemd voor het met fresco's beschilderde plafond.

infowww.st-gerlach.nl
locatieSt. Gerlachuskerk
plaatsHouthem (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl