Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 17 september 2006    Evangelie van 2006-09-17
 titelLandelijke zangdag voor kinderkoren
beschrijvingLandelijke zangdag voor kinderkoren!

“Sterren van de hemel”

Op zondag 17 september vindt de grote landelijke zangdag voor kinderkoren plaats te Houten. Deze dag wordt georganiseerd door Code Music in samenwerking met de stuurgroep Kind, Koor & Kerk van de NSGV.

Op deze dag worden twee grote nieuwe projecten gepresenteerd.

”Sterren van de hemel” is een bundel met zorgvuldig geselecteerde kinderkoorliederen die ieder kinderkoor op het repertoire wil hebben en die een goede basis leggen voor het kinderkoorrepertoire.

”Methodiek voor kinderkoren” is een boek met 30 voorbeeldrepetities voor je kinderkoor. Daarmee kun je jaren vooruit!
Op de zangdag worden de liederen van ”Sterren van de hemel” ingestudeerd en wordt de methodiek met de aanwezigen doorgenomen. Bovendien is er een grote repertoiremarkt aanwezig.

Ben je dirigent of begeleider van een kinderkoor dan is deze landelijke zangdag een must voor je koor. De liederen zijn met zorg uitgekozen op vier criteria: muzikale kwaliteit, liturgische bruikbaarheid, toegankelijkheid en waarde voor de ontwikkeling van de zangtechniek.

We werken in verschillende workshops onder leiding van professionals met aandacht voor uitvoering, methodiek en zangtips. Daarnaast is er een uitgebreide repertoiremarkt en een presentatie van de nieuwe liederen door verschillende kinderkoren. Op het einde van de dag ben je veel kennis van repertoire en zangtechniek rijker.

Met de kinderen wordt in een apart programma gewerkt door professionele kinderkoordirigenten. Op het einde van de dag presenteren de kinderen hun nieuwe liederen. Daarom is het slim samen met een aantal koorleden tegelijk te komen: dan leer je de liederen naderhand je eigen koor snel aan.

Er is ruimte voor maximaal vier kinderen per koor op de zangdag.

Na inschrijving ontvang je een routebeschrijving en bevestiging.

Kosten
€ 8,- per persoon en € 5,- per kind (Code-Music leden betalen € 5,- per persoon)*

* Inclusief 2x koffie/thee en de reader

info info@code-music.nl
locatieonbekend
plaatsHouten (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl