Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 2 september 2006    Evangelie van 2006-09-02
 titelOrgelconcert met Klaas Jan Mulder
beschrijvingDe Stichting Orgelconcerten Moordrecht gaat de concertserie voor het jaar 2006 vervolgen met een concert door de bekende organist Klaas Jan Mulder uit Kampen op zaterdag 2 September a.s. in de Ned. Herv. Kerk te Moordrecht.

Deze kerk bezit een mooi historisch orgel uit 1773 van de vlaamse orgelbouwer Louis del Haye uit Antwerpen. Het orgel bezit een grote draagkracht en een heldere, sprankelende klank en is daardoor goed geschikt voor het vertolken van alle soorten stijlperioden in de muziekliteratuur. Klaas Jan Mulder heeft een flink aantal jaren geleden voor het laatst in Moordrecht gespeeld, dus het werd hoog tijd om hem weer eens uit te nodigen. Het aansprekende orgelspel en de vertolking van de romantische orgelwerken door deze organist zijn reeds voldoende bewezen.

Klaas Jan Mulder (1930, Hardinxveld ZH) bespeelde reeds op zeer jeugdige leeftijd het orgel tijdens de kerkdiensten, waarin zijn vader voorging als predikant. Hij volgde orgel- en pianolessen aan de Zwolse Muziekschool en speelde op 17-jarige leeftijd o.a. het Pianoconcert van Grieg. Hij studeerde onder leiding van Jacob Bijster en Jan Odé aan het Amsterdams Conser-vatorium met als hoofdvakken piano en orgel en slaagde na drie jaar ”cum laude” met een onderscheiding voor virtuositeit.

Na een moeilijk vergelijkend examen van het Ministerie van Onderwijs, Kunsten en Wetenschappen ontving hij één van de toen weinig beschikbare beurzen om gedurende een jaar bij een artiest van wereldnaam in het buitenland te gaan studeren, in dit geval bij Eduardo del Pueyo.

Klaas Jan Mulder trad vele malen in het buitenland op, o.a. in Portugal, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Engeland, Zuid-Korea, Canada en de Verenigde Staten. Hij bezit naast twee gouden platen een platina LP (goed voor meer dan 100.000 verkochte LP 's); dit is uniek in de wereld van de klassieke en/of religieuze muziek.

Op 31 mei 1990 ontving Klaas Jan Mulder de zilveren onderscheiding van de ”Société Academique d'

infoM. Vuijk
(0182) 373414
martinenelma@wanadoo.nl
locatieNederlands Hervormde Kerk
plaatsMoordrecht (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl