Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneermaandag 13 t/m dinsdag 14 november 2006    Evangelie van 2006-11-13
 titel51e Liturgisch Congres
beschrijvingZang en muziek zijn een entegrerend en noodzakelijk element van de liturgie. De liturgische studiedagen willen dit jaar dit thema uitdiepen onder de titel:

U komt de lof toe - Zang en muziek in de liturgie

Eerst wordt er stilgestaan bij de verschillende functies van zang en muziek in de liturgie en de geschiedenis ervan, om verder de bijbelse zang te bekijken in psalmen en kantieken. Zang is zo rijk dat verschillende smaken en stijlen aan bod komen.

Ook gemeenschappen zijn gevarieerd, en verschillende functies hebben er betrekking tot de zang: de rol van het koor, de voorzanger, de gemeenschap tonen dat zang en muziek in de liturgie een samenspel is van velen.

En hoe taal zich tot muziek verhoudt, en muziek tot de taal, wordt de deelnemers ook duidelijk! Bij deze gelegenheid wordt eveneens de nieuwe Zingt Jubilate voorgesteld, als een pleidooi voor een zingende kerkgemeenschap.

Een folder met het gedetailleerde programma is beschikbaar in september.

info0475/379160
litcon@advalvas.be
locatieAbdij Affigem
plaatsHekelgem (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl