Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Nederlandse Sint Gregoriusvereniging
(NSGV)

Nederlandse Sint Gregoriusvereniging

Website E-mail

Behartigt de belangen van al diegenen die regelmatig zingen in een kerkkoor en bevordert de liturgische muziek.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 29 oktober 2006    Evangelie van 2006-10-29
 titelNationaal Middenkorenfestival
beschrijvingInschrijving tweede editie Nationaal Middenkorenfestival geopend

De inschrijving voor de tweede editie van het Nationaal Middenkorenfestival is geopend. Het festival staat open voor koren met een gemiddelde leeftijd tussen de 26 en 50 jaar, die medewerking verlenen aan liturgische vieringen.

Ieder koor zingt vier liederen, waarvan één is gekozen uit de bundel met verplichte werken.
Het festivalthema is ‘Durven vallen, durven leven, gebaseerd op psalm 126. Er is een aparte prijs voor de beste compositie rond dit thema. Maximaal 20 koren kunnen deelnemen.

Het festival vindt zondag 29 oktober 2006 plaats in de kerk ‘De Verrijzenis des Heren’, Bachlaan 148 te Zwolle en duurt van 10.30 uur tot 17.30 uur. Een professionele jury zal de beoordeling verzorgen.

Doel van het festival is niet alleen het aanwijzen van een winnend koor, maar ook het bieden van een landelijk evenement voor deze doelgroep waar men elkaar kan ontmoeten en inspireren.

Elk jaar wordt het festival in een ander deel van Nederland gehouden; vorig jaar in de Ontmoetingskerk in Waddinxveen. Toen deed het maximale aantal van 16 koren mee. Zanggroep Millody uit Mill o.l.v. dirigent/pianist Marcel Siebers werd verrassend eerste, de compositieprijs ging naar Robert Kempen, Dennis Koot, Marcel van Oosten en Willien van Wieringen voor het lied ‘Tederheid’. Jokolo uit Nijmegen o.l.v. Ronald Jansen won de publieksprijs.

Het Nationaal Middenkorenfestival is een initiatief van Code Music en de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging (NSGV). Aanmelden kan tot 30 september via

info info@code-music.nl (aanmelden tot 30 september)
www.code-music.nl
organisatieNederlandse Sint Gregoriusvereniging
locatieKerk De verrijzenis des Heren
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl