Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerwoensdag 14 juni t/m zaterdag 2 september 2006    Evangelie van 2006-06-14
 titelKunst in Mennorode
beschrijvingKUNST IN MENNORODE

Van 3 juni tot en met 2 september 2006 exposeert Annie Winterkamp schilderijen in Mennorode, vakantie- en conferentieoord in Elspeet.

De fascinatie voor de schilderkunst stamt al uit Annie haar jeugd. Dankzij haar vader en een vriend van hem kwam zij in contact met het schilderen. In de weekenden werd er veel geschilderd bij deze vriend thuis.

Ook de schilderswinkel de firma Goedman in Den Haag, was een geliefde plek voor haar. Niet in de laatste plaats omdat ze daar veel mensen van de academie ontmoette. Graag had ze zelf ook naar de academie gewild, maar door omstandigheden ging dit niet door.

Zij trouwde al jong en kreeg kinderen, het tekenen en schilderen werd daardoor op het tweede plan geschoven. Nadat de kinderen de deur uit waren, heeft zij de draad weer opgepakt. Zij is toen naar de vrije academie in Zoetermeer gegaan, waar zij zich verder heeft kunnen ontplooien. Haar eerste expositie was in 1994.

Daarna ging het in een sneltreinvaart. Vele opdrachten volgden en ook talloze malen heeft ze al geëxposeerd.
Annie Winterkamp beheerst verschillende technieken waaronder aquarel, pastel, en acryl. Ook qua onderwerp verschillen de werken sterk van elkaar. Zo schildert zij portretten, landschappen, dieren en stillevens.

Echter haar passie ligt bij het abstracte werk. Op deze expositie zullen veel abstracte schilderijen te zien zijn, gemaakt met acrylverf en gemengde technieken in felle kleuren.

Deze abstracte schilderijen ontstaan onder invloed van meditatie. Muziek wordt daarbij als inspiratiebron gebruikt. Beïnvloed door de meditatiemuziek gaat ze aan de slag. De schilderijen stralen hierdoor veel energie en gevoelens uit.

Kwasten komen er bij deze wijze van schilderen niet aan te pas. De verf wordt met de handen op het doek aangebracht.

infoAnnie Winterkamp.
(06) 54291763
acw@anniewinterkamp.nl
www.anniewinterkamp.nl
locatieMennorode
plaatsElspeet (Gelderland)
postcode80
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl