Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 11 juni 2006    Evangelie van 2006-06-11
 titelLiturgie Tilburgs Byzantijns Koor
beschrijvingHet Tilburgs Byzantijns Koor verzorgt op zondag 11 juni om 10.15 uur de liturgie
volgens de Slavisch-byzantijnse ritus. Lokatie in Tilburg is de monumentale kapel van het MSC-klooster, gelegen aan de Bredaseweg no. 204 (tegenover de watertoren).

Bij de hoofdingang de trap opgaan, waarna u vervolgens richting kapel wordt verwezen. Aan de tafel bij de entree van de kapel kunt u een speciale misintentie achterlaten.

Zoals gebruikelijk zal tijdens de dienst de ikonostase (ikonenwand) zijn opgericht,
sfeervol verlicht door kaarsen. De hoofdcelebrant in de viering is pater Piet Al,
abt der Norbertijnen te Heeswijk-Dinther.

De viering duurt ongeveer anderhalf uur, met daarna koffiedrinken in de ontmoetingsruimte van het klooster.

Het onlangs verschenen boek over het koor, 'TBK 1944 - 2005 ... meer dan een koor', zal dan ook te koop zijn. De prijs van het boek bedraagt € 25,00 (gelieve gepast betalen).

Naast de geschiedenis van het koor wordt in het boek ook uitgebreid ingegaan op de goede doelen die ondersteund worden via de eigen stichting TBK Projecten Fonds.

infowww.tilburgsbyzantijnskoor.nl
locatieMSC-klooster
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl