Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 9 juli 2006    Evangelie van 2006-07-09
 titelAdolphineviering in Ossendrecht
beschrijvingAdolphineviering in Ossendrecht
zondag 9 juli 2006

De feestdag van de Ossendrechtse heilige Marie Adolphine, volgens de kerkelijke kalender op 8 juli, wordt dit jaar in Ossendrecht gevierd op zondag 9 juli. Het is verheugend dat er met de jaren steeds meer belangstelling blijkt te komen voor het feest van de zuster martelares.

Ook van buiten de gemeente Woensdrecht komen mensen om dit feest te vieren. Bekende gasten zijn de medezusters van de heilige Adolphine uit Gooreind (B) en Tilburg.

’s Ochtends vroeg om 6.30 uur beginnen de vrijwilligers van de Ossendrechtse geloofsgemeenschap al met het versieren van de Gertrudiskerk, het dorp zelf en de Adolphinekapel.

Het programma dat door de meeste pelgrims helemaal wordt gevolgd begint om 9.00 uur:

1. De Stille Tocht

Vanaf de Adolphinekapel naar de Berghoeve, waar kort wordt stilgestaan bij het leven van de heilige. Na het zingen van haar lied vervolgen we onze weg langs de Trambaan naar de kerk.

2. Processie door het dorp

Om 10.00 uur trekt de processie vanaf de Gertrudiskerk, met Harmonie De Hoop voorop, door de Dorpsstraat, De Markt, het Hondseind, de Adolphinestraat, de Brouwerij en de Kerkstraat terug naar de Gertrudiskerk.

3. Plechtige viering van de H. Eucharistie omstreeks 10.30 uur

Voorganger is pater Koos de Raaij geassisteerd door pastor Jo Staps. Het Dameskoor van Sint Gertrudis verzorgt de zang en ook Harmonie De Hoop, opgericht toen Kaatje Dierkx nauwelijks 8 jaar was, staat in voor enige muzikale omlijsting ter ere van de Heilige Adolphine.

Wij hopen dat de bewoners langs de processieroute onze heilige dorpsgenote willen eren met het uitsteken van de vlag! Bij voorbaat dank.

infoonbekend
locatieGertrudiskerk
plaatsOssendrecht (Noord-Brabant)
postcode46
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl