Vandaag is dinsdag 16 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneermaandag 21 t/m dinsdag 22 augustus 2006    Evangelie van 2006-08-21
 titelBeauraing: ontmoeting en bezinning
beschrijvingVereniging Nederlands Beauraing Comité “Pro Maria” Afdeling Bisdom Den Bosch
Ontmoeting en bezinning voor pelgrims

Op 21 en 22 augustus 2006 vieren we in Pelgrimshuis Casa Nova in H. Landstichting parallel aan de vieringen in het heiligdom in Beauraing “Maria als Koningin van het heelal”. Een overnachting boeken is mogelijk. Er is medische verzorging aanwezig. De dagen zijn bedoeld als reünie voor pelgrims die op bedevaart zijn geweest naar Beauraing.

Op 21 en 22 augustus 2006 is het hoogfeest van Maria als Koningin van het heelal. Dat vieren we dit jaar in Pelgrimshuis Casa Nova in H. Landstichting met H. mis, rozenhoedje, aanbidding, handoplegging en een verrassingsavond. Een overnachting boeken in een 1- of 2-persoonskamer is mogelijk. Volledig pension is 50,- euro per persoon. Een deel van het programma volgen is 13,50 tot 24,- euro per persoon.

Programma in Casa Nova

maandag 21 augustus
14.00 uurontvangst met koffie, thee en vlaai
15.00 uuropeningsmis in de kapel
16.00 uurkoffie en thee
17.30 uurbroodmaaltijd
18.30 uurrozenhoedje in kapel
20.15 uurkoffie en thee en een verrassing georganiseerd door het huis
22.00 uurslapen.

Deelnemers wordt gevraagd zich na 21.00 uur niet buiten het domein te bevinden.

dinsdag 22 augustus
07.30 uurontbijt en daarna vrije tijd
10.30 uurmis met boeteviering en ontvangst mensen die één dag komen
11.30 uurkoffie en thee
12.30 uurwarme maaltijd en tijd om te wandelen en te praten
14.00 uurbidden van het rozenhoedje, en aanbidding met liederen
15.30 uurkoffie en thee vertrek

Pelgrimshuis Casa Nova
Het “Pelgrimshuis Casa Nova” in de Heilig Landstichting ligt, temidden van een wonderschone natuur. Geen autobaan of snelweg verstoort de sfeer van rust en vrede, terwijl de bosrijke omgeving de mogelijkheid biedt en uitnodigt tot fijne wandelingen in het park bij Casa Nova. De Heilig Landstichting, is gesticht door Mgr. A. Suys, in samenwerking met de kunstenaar Piet Gerrits. Het openlucht-museum de “Heilig-Landstichting” grenst aan het terrein. Het Afrika-Museum en het goed verzorgde Canadese Kerkhof in Groesbeek zijn nabijgelegen.

“Pelgrimshuis Casa Nova” is een mooie gelegenheid voor groepen om weekends, studie of bezinningsdagen te houden. Voorheen tot 1986 hebben de Zrs. Kanunnikessen van begin af aan pensiongasten onderdak geboden. Sinds 1986 heeft een Stichting het Pelgrimshuis Casa Nova overgenomen. Zij blijft in dezelfde geest van de zusters voortgaan, en het blijft ook nu een pension voor iedereen. Ook mensen, die geestelijk of lichamelijk tot rust willen komen biedt het huis dit, in deze unieke plaats. Binnen de regels van het Huis geniet u volledig persoonlijke vrijheid. (privacy voor alles). Het huis heeft veel eenpersoonskamers. Er zijn enkele tweepersoonskamers. De kamers zijn voorzien van vaste wastafel met warm en koud stromend water en centrale verwarming.

Medische verzorging
De dagen zijn ook geschikt voor ouderen, zieken, en gehandicapten. Er is dag en nacht een verpleegkundige en verzorger aanwezig.

infoSecretariaat van de pelgrims
t.a.v. mevrouw Rina Senders
Schapendries 16
5521 LH Eersel
(0497) 68 22 96
rinasenders@zonnet.nl
locatiePelgrimshuis Casa Nova, Mgr. Suysplein 5
plaatsHeilig Landstichting (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl