Vandaag is dinsdag 13 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 30 september 2006    Evangelie van 2006-09-30
 titelTheologie van het Lichaam
beschrijvingTheologie van het lichaam

In het najaar zal de afdeling huwelijk en gezin een seminar van 3 zaterdagen organiseren waarin de “theologie van het lichaam” van Johannus Paulus II, zoals ook behandeld tijdens het recente congres Amare l’Amore Umano over de nalatenschap van Paus Johannus Paulus II, centraal zal staan. Johannus Paulus II geef de Kerk door zijn inzichten een essentiële ”uitbreiding” van de visie op de mens.

Op de eerste plaats is de mens beeld van God omdat hij een vrije wil heeft en gemaakt en geroepen is voor de liefde. Maar daarnaast kan hij deze roeping niet beleven als hij niet ook beeld van God is in het gemeenschap-zijn. De mens is speciaal beeld van God in zijn man-vrouw zijn, in het huwelijk dus. En dat beeld komt het meest tot zijn recht in de huwelijkse eenwording: doorheen de seksualiteit.

Dit en nog vele andere mooie punten zullen inzichtelijk gemaakt worden. Docenten zijn Drs. L. van Aken-de Graaf en Drs. S. van Aken, beiden geschoold aan de Universiteit van Lateranen in Rome, en als docent verbonden aan het opleidingscentrum de Tiltenberg.

Het seminar is breed toegankelijk en door het vernieuwende karakter van de inhoud geschikt voor zowel professionele werkers binnen de kerk alsmede voor niet-theologisch geschoolde geinteresseerden.

Indien met goed gevolg aan de eindopdracht wordt deelgenomen, zal deelname worden beloond met 1 studie credit (geldig voor alle opleidingen binnen de Tiltenberg) en een certificaat. Exacte data zijn 30 sept, 11 nov. en 2 dec inschrijving is mogelijk via onderstaand mailadres. Aan de deelname zijn kosten verbonden, de hoogte daarvan is nog niet bekend.

info huwelijkengezin@bisdomhaarlem.nl
www.hoeksteen.org
organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieonbekend
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl