Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Cursus
cursus
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 1 september 2006    Evangelie van 2006-09-01
 titelEen jaar anders leven
beschrijvingSchool of Life open voor nieuwe aanmeldingen

Vorig jaar zijn de broeders van Sint Jan onder het motto “een jaar anders leven” begonnen met een levensschool voor jongeren. Terwijl de vier studenten van de school zich nu opmaken voor de laatste lessen, een pelgrimage naar Frankrijk en de jongerenkampen die ze deze zomer nog gaan begeleiden, is de aanmeldingsfase voor het komende jaar geopend.

Bijzonder jaar

“Het jaar is een erg afwisselend jaar,” vertelt prior Jean-David. “Sommige van de jongens komen, omdat ze eens iets helemaal anders willen doen, een jaar aan God willen geven, of om te onderscheiden wat God van hen vraagt. Dat maakt het een dynamische groep.”

De School of Life is een school die vooral tot doel heeft jongeren van 17 tot 25 jaar te vormen door gebed, studie, samenwonen en apostolaat. Zo wonen de deelnemers aan de school een heel jaar samen en zijn ze verantwoordelijk voor hun eigen huis. Het spiritueel aanbod bevat naast de dagelijkse heilige Mis, ook eucharistische aanbidding en de monastieke gebedstijden.

Lessen

De lessen van de dag beginnen met het lezen van Gods Woord
en een gezamenlijke verdieping. Daarna zijn er meestal twee lessen in filosofie, theologie, gebed of persoonlijkheidsvorming. De rest van de dag wordt ingedeeld met taken in de gemeenschap en het veelzijdig apostolaat van de School of Life, bijvoorbeeld het begeleiden van een tienergroep, het bezoeken van ouderen en evangelisatie met moderne media (zoals Internet en digitale video).

Pater Jean-David: “Daarnaast ondernemen we ook regelmatig bijzondere activiteiten, zoals het bezoeken van een priesterwijding of een processie, we gaan op pelgrimage met elkaar en er zijn natuurlijk verschillende jongerenkampen, waarbij de deelnemers wat ervaring opdoen in het jongerenpastoraat.”

Aanmelding

Voor het komende schooljaar, dat begint in september 2006, zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar. Jongeren die het aandurven om een jaar anders te leven, kunnen contact opnemen met de broeders van Sint Jan:

info broeders@stjan.org
organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieBroeders van Sint Jan
plaatsLeuvenheim (Gelderland)
postcode69
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl