Vandaag is woensdag 16 oktober  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 9 juni 2006    Evangelie van 2006-06-09
 titelAvondwandeling Neerijnen
beschrijvingOp stap met de boswachter door parkbos en uiterwaarden:

Sfeervolle avondwandeling Neerijnen

Op vrijdag 9 juni organiseren Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen een avondwandeling op landgoed Neerijnen. De boswachters besteden uitgebreid aandacht aan vogels en de voorzomerflora. De start is om 20.00 uur vanaf de parkeerplaats bij kasteel Neerijnen, Van Pallandtweg 11 te Neerijnen. De wandeling duurt ruim tweeëneenhalf uur. Deelname € 2,50, begunstigers Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen en kinderen mogen gratis mee. Opgave vooraf niet nodig.

Vogelrijk gebied

Neerijnen is in de voorzomer schitterend! Diverse vogelsoorten laten nog net van zich horen, voor ze in de rui gaan. Het kan haast niet missen dat de lach van de groene specht even opvalt. Een aantal vaste broedvogels zoals de tjiftjaf, de fitis, zwartkop, winterkoning, boomkruiper, boomklever en grote bonte specht zijn in het parkbos te bewonderen.

Deze avond zal ook de normaal niet toegankelijke Rijswaard worden bezocht, dat tot één van de fraaiste uiterwaardenlandschappen van ons land wordt gerekend. Kolgans, nijlgans, diverse eendensoorten en roofvogels bevolken dit prachtige gebied. Misschien wordt wel de zang van de sprinkhaanrietzanger opgemerkt of van de kwartelkoning. In de Rijswaard komen diverse, niet algemene plantensoorten voor als grote en kleine ratelaar en veldsalie.

bereikbaarheid

A15 Nijmegen naar Rotterdam, vervolgens A2 Utrecht - ’s-Hertogenbosch, afslag 16 Waardenburg. Richting Neerijnen rijden en kasteel Neerijnen aanhouden. Hier letten op gele richtingspijlen Geldersch Landschap.

infowww.mooigelderland.nl .
(06) 53 777 594 (woensdag t/m zaterdag van 09.30 - 10.00 uur)
locatieKasteel Neerijnen
plaatsNeerijnen (Gelderland)
postcode41
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl