Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzaterdag 3 juni 2006    Evangelie van 2006-06-03
 titelLedendag Ver. Latijnse Liturgie
beschrijvingOp zaterdag 3 juni vindt in Amsterdam de jaarlijkse ledendag van de Vereniging voor Latijnse Liturgie plaats, waar ook geïnteresseerde niet-leden van harte welkom zijn.

Om 10.30 uur zal er in concelebratie een volledig Latijnse H. Mis worden opgedragen in de kerk van de H. Franciscus Xaverius (De Krijtberg), Singel 446, Amsterdam.

Hoofdcelebrant is pastoor dr. L. De Maere, pastoor te Antwerpen en lid van het Algemeen Bestuur, die tevens de homilie houdt.

De Gregoriaanse gezangen zullen worden verzorgd door de Schola Cantorum Amstelodamensis o.l.v. Lourens Stuifbergen.

Er wordt u een volledig tekstboekje aangeboden.

Priesters die wensen te concelebreren wordt verzocht zich van te voren telefonisch of schriftelijk bij de secretaris te melden.

De Krijtberg is een neo-gotische kerk, tussen 1880 en 1883 gebouwd door de architect Alfred Tepe. Tussen 1999 en 2001 is het interieur: de schilderingen, het stucwerk en de beelden volledig gerestaureerd. De pastorie, gebouwd in 1835, werd in 2001 verbouwd en gemoderniseerd.

Wij raden u sterk aan om met het openbaar vervoer naar de binnenstad van Amsterdam te komen. Het parkeerbeleid is rigide, parkeerkosten zijn hoog (€ 3,60 per uur) en het is op zaterdag zeer druk in de stad. De kerk is vanaf het Centraal Station bereikbaar met de tramlijnen 1, 2 en 5, halte Koningsplein.

Na de H. Mis vindt de lunchpauze plaats in ‘Felix Meritis’, Keizersgracht 324, circa 5 minuten lopen vanaf de kerk, waar om 13.30 uur de jaarvergadering begint.

Tijdens de lunchpauze zijn koffie, soep en broodjes verkrijgbaar. Omdat de kosten hiervan niet door ieder individueel kunnen worden afgerekend, vragen wij u tijdens de lunch uw bijdrage in de kosten.

Het middagprogramma ziet er als volgt uit:

Opening door de voorzitter, gevolgd door een voordracht door dr. Kees Fens, bekend schrijver, emeritus-hoogleraar en literatuurcriticus, onder de titel:

‘In s

info(020) 641 85 86
vereniging@latijnseliturgie.nl
www.latijnseliturgie.nl
locatieDe Krijtberg
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl