Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Reis
reis
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 20 juni 2006    Evangelie van 2006-06-20
 titelReis naar de Filippijnen
beschrijvingGroep van 25 katholieke jongeren reist naar de Filippijnen

Komende zomer reizen vijfentwintig jongeren in de leeftijd van achttien tot dertig jaar uit het bisdom Groningen Leeuwarden voor drie weken naar het Filippijnse bisdom Ilagan. Dit bezoek vormt een volgende mijlpaal in de hartelijke communio-relatie tussen beide bisdommen.

De groep vertrekt 20 juli voor een intensief en gevarieerd programma, waarbij onderlinge ontmoeting centraal staat. De eerste dagen zullen in Manilla worden doorgebracht, daarna reist het gezelschap per bus door naar het eigenlijke reisdoel Ilagan. Na een kennismaking met de bisschop van Ilagan, Mgr. Utleg, verblijven de jongeren twee aan twee voor een viertal dagen in gastgezinnen. Midden in het programma is een tweedaagse trektocht gepland met bisschop Utleg, zelf een vervent ‘hiker’. Hierna volgt voor een tweede keer een verblijf in gastgezinnen. Tot slot zullen de jongeren deelnemen aan een meerdaagse Youth Encounter, een religieus jongerenfestival. Op 8 augustus keert de groep terug naar Nederland.

Deze reis vindt plaats in het kader van de communio (partnerschap) tussen het Filippijnse bisdom Ilagan en het Nederlandse bisdom Groningen Leeuwarden. Sinds vijfentwintig jaar worden er tussen beide bisdommen intensieve contacten onderhouden en zijn er over en weer delegaties op bezoek geweest. De communio beoogt op basis van volstrekte gelijkwaardigheid de ontmoeting tussen christenen van heel verschillende werelddelen te bevorderen, door met elkaar een steeds intensere vriendschapsband op te bouwen en zodoende van elkaar leren. Gaandeweg hopen de deelnemers hun eigen geloof te verdiepen én door deze vriendschapservaring de eigen samenlevingen kwalitatief te verbeteren.

Ter voorbereiding op de reis komen de jongeren een vijftal weekenden bij elkaar. Hoofdmoot van dit voorbereidingsprogramma is de bezinning op vijf voor de communio belangrijke thema’s. Het eerste weekend ging over gemeenschapszin, het tweede over solidariteit. De derde samenkomst had als thema geloof. Tijdens een in april gehouden ouderdag werden de families van de deelnemers uitgebreid geïnformeerd over de reis. Er komen nog twee voorbereidingsweekenden in mei en juli. De eerstvolgende zal gaan over gastvrijheid, het laatste over levensvreugde. Tussendoor zullen de reisgenoten deelnemen aan de Bonifatiusdag op 18 juni te Dokkum, waar een delegatie uit de Filippijnen aanwezig zal zijn. Tijdens de eucharistieviering die dag, zal bisschop Eijk met een reiszegen de jongeren als delegatie van het bisdom zijn zending geven.

Na de reis volgt een natraject. De groep zal nog een aantal keren samenkomen om de opgedane ervaringen nog eens met elkaar te delen. De deelnemers zullen echter in met name hun eigen parochies of regio uitgebreid verslag doen van de reis. Vriendschappen die tijdens de reis ontstaan zullen mogelijk nog lange jaren voortduren.

infodrs. H. Tran
(050) 406 58 88
h.tran@bisdomgroningen.nl
organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieonbekend
plaatsGoningen (Groningen)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl